Simülatör otomobille emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri ve vatandaşları simülatör otomobile bindirerek, emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gösterdi.

GÜNDEM 11.11.2013 17:17:00 0
Simülatör otomobille emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi
'EMNİYET KEMERİ SİMÜLATÖR'
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nün 'Kırklareli Emniyet Kemerini takıyor' projesi kapsamında Vilayet meydanına Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından 'Emniyet Kemeri Simülatör' aracı gönderildi. Emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için yapılan uygulamaya Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Chp'li Cavit Çağlayan, Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, emniyet amirleri, polisler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Uygulamaya katılanlar, emniyet kemeri takılı ve takmadan 360 derece dönen simülatörün otomobilin içine bindi ve emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gördü.
 
UYGULAMA 3 GÜN BOYUNCA HALKA AÇIK OLACAK
Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, simülatörün askı sistemi üzerinde durduğunu belirtti. Aktaş, “Motor sayesinde aracımız 10 kilometre hızla 360 derece takla atıyor. Bir kaza anında sadece 10 kilometre hızla emniyet kemeri takmadığımız zaman başımıza ne geleceğini canlı bir şekilde gösteriyoruz. Araçta güvenlik önlemleri bulunmaktadır. En büyük güvenlik önlemi zaten emniyet kemeridir. Emniyet kemeri takıldığında her zaman güvenli sürüş sağlanır” diye konuştu. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'da simülatöre binerek test etti. Uygulama 3 gün boyunca halka açık olacak.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU