Karaağaç susuz kalmayacak

Karaağaç belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan yeni içme suyu kuyusu devreye alındı.

GÜNDEM 11.11.2013 16:12:00 0
 Karaağaç susuz kalmayacak
YANIKAÐIL KÖYÜ’NE DE HİZMET VERİYOR
Yeni su kuyusunun devreye alınmasıyla birlikte Karaağaç'ta uzun yıllar su sorunu probleminin de önüne geçilmiş olduğunu ifade eden Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “Yeni su kuyusu aynı zamanda Yanıkağıl Köyü’ne de hizmet veriyor. Yeni su kuyumuzla birlikte Karaağaç uzun yıllar su sorunu yaşamayacaktır. Tüm halkımıza hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.
 
 
 
 
 
 
SU KUYUSUNU HİZMETE AÇTIK
Bahçeağıl Köyü yolu üzerinde yaklaşık üç ay önce yapımına başlanan yeni su kuyusunun sondaj çalışmalarının 10 gün içinde tamamlandığını anımsatan Özkan Yücel, “360 metre derinliğe inilen su kuyusunun yapıldığı bölgede elektrik hattı yoktu. Bu nedenle belediye olarak bölgeye elektrik hattı çektik. Son olarak bağlantı çalışmalarını da tamamladıktan sonra su kuyusunu hizmete açtık” diye konuştu.
 
YÜZDE 40’LIK BİR ARTIŞ OLDU
Karaağaç’ta öncesinde toplam 3 su kuyusunun bulunduğunu ifade eden Yücel, “Bu su kuyularından beldeye saniyede 24 litre su pompalanabiliyordu. Yeni su kuyusunun devreye girmesi ile birlikte eski su kuyularından birini devre dışı bırakmak zorunda kaldık. Yeni su kuyusunun devreye girmesiyle toplam 3 su kuyusundan beldemize ve Yanıkağıl Köyü’ne saniyede 45 litre su pompalanıyor. Yani pompalanan su miktarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış oldu” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ