Atatürk ve Cumhuriyet sonsuza kadar var olacak

10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında Çerkezköy’de Ata’ya Saygı nöbeti tutuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önündeki etkinliğe Ulusal Gençlik Derneği, Çağdaş Y

GÜNDEM 10.11.2013 14:15:00 0
 Atatürk ve Cumhuriyet sonsuza kadar var olacak
ATATÜRK BÜYÜK BİR LİDERDİ
Saygı nöbeti için önceki gün saat 19.38'de Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Mustafa Kemal Atatürkçülerin farklı bedenlerle aynı düşüncelerle bir araya geldiğini belirten Kenan İnan Yoleri, “10 Kasım’da burada olmamızın sebebi, Atatürk’ün ölmediğinin ispatıdır. Atatürk neden ölümsüzdür ve neden bazıları büyük bir korku içindedir bunu anlamak lazım. Çünkü Atatürk onlarca ve yüzlerce yıl sonrasını gören bir dehadır daha yirmili yaşlarında kuracağı devlette kime ne görev vereceğini belirlemiş bir devlet adamıdır” diye konuştu. Atatürk’ün ikici dünya savaşını ve sonuçlarını yıllar öncesinden bilen eşsiz bir komutan olduğunu söyleyen Yoleri, “Atatürk büyük bir liderdi. Savaş meydanlarında çatışma durduğu zaman, kuracağı devletin birimleri hakkında kitaplar okuyup kararlar alan eşsiz bir devlet adamıydı. Atatürk bize diyor ki ‘Ben bir işte başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler engel olur diye düşünürüm. Engelleri ortadan kaldırdım mı iş kendi kendine ilerler’. Biz de bütün engel ve hataların bilincindeyiz. Bunları kaldıracağız. Biz Atatürkçüler, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip, haberdar, bağlı ve farkında olarak, içerde ve dışarıda bulunan bütün sömürücü, bölücü, yıkıcı güçlere karşı almamız gereken tavır ve davranışın farkındayız” ifadelerini kullandı.
 
YARIN NE OLACAK ENDİŞESİ YAŞAMAKTALAR
Bir dediği bir dediğini tutmayan kişilerin kendilerinden korktuğunu kaydeden Yoleri, “Yarın ne olacak endişesi yaşamaktalar. Bilmeliler ki Atatürkler, yorulmadı, ölmedi, susmadı. Sadece dip dalga olarak geliyor. Haliyle bir gün sonrasını göremeyenler bunu da göremiyor. Yani Atatürkçüler, sözün özü, biliyoruz, bizlerin de naciz vücudu elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Atatürk ve Cumhuriyet sonsuza kadar var olacaktır” dedi. Konuşmanın ardından grup, Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktı. Ata’ya saygı nöbetine CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, TGB üyeleri, HEPAR ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri, CHP’liler ve vatandaşlar katıldı. Gençler, 10 Kasım saat 09.05’e kadar anıt önünde Saygı Nöbeti tuttu. CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şerafettin Terzi de Çerkezköy’e gelerek gençlerle birlikte nöbet tuttu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ