Tredaş uyardı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanında yapacağı çalışmalardan dolayı elektrik kesintilerine karşı vatandaşlarÄ

GÜNDEM 8.11.2013 21:18:00 0
Tredaş uyardı
ÇERKEZKÖY’DE EN UZUN ELEKTRİK KESİNTİSİ 5 SAAT
TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında, Müteahhit Çalışması nedeniyle bugün 09.00-14.00 saatleri arasında 5 saat süre ile ilçe merkezinde, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutlarının bir kısmı ve 3 adet özel müşteri benzin istasyonunda elektrik kesintisi yaşanacağını belirten yetkililer, yarın 12.00-13.00 saatleri arasında da 1 saat süre ile Veliköy Sanayi Bölgesi’nde 27 Orta Gerilim (OG) abonesinde elektrik kesintisi yaşanacağını kaydetti. Yetkililer Çerkezköy’de ayrıca Salı günü 12.00-13.00 saatleri arasında 1 saat süre ile Çerkezköy İlçe merkezinde, Bağlık Mahallesi’nin bir kısmı (otoban karşısı), Fatih Mahallesi’nin bir kısmı, İstasyon Mahallesi’nin bir kısmı ve Ambardere mevkiinde, aynı gün 09.00-14.00 saatleri arasında da 5 saat süre ile Çerkezköy İlçe merkezinde ve Ambardere mevkiinde elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı.
 
MÜTEAHHİT ÇALIŞMASI NEDENİ İLE ELEKTRİKLER KESİLECEK
 Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında Aşağısevindikli Köyü AG Şebekesi Periyodik Bakım çalışması, Trafo değişimi, bakım çalışması ve müteahhit çalışması nedeniyle bugün 09.00-16.00 saatleri arasında 7 saat süre ile Dereköy, Vakıfiğdemir, Deliler, Müstecep, Kalaycı, Ballısüle, Sırtbey, Esendik, Beyoğlu ve Ormanlı Köyleri’nde elektriklerin kesileceğini söyleyen yetkililer, “yarın 09.00-16.00 saatleri arasında 7 saat süre ile Yörücek, Sarnıç, Kiremitlik, Batkın, İbrice, Sarıyer, Prinççeşme, Kürtüllü, Hemit,  Demircili, Yılanlı, Doluköy ve Şahin Köyleri’nde elektrik kesintisi yaşanacak. 11 Kasım Pazartesi günü 09.00-15.00 saatleri arasında 6 saat süre ile Aşağısevindikli Köyü’nde, 100.Yıl Mahalesi’nde, Belediye Su Deposu, İtfaiye, Tali Sokak, Polis Lojmanları, Gençlik Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu, Rıdvan İşsever Sokak, Tarım Kredi Kooperatifi, Özen Un Fabrikası, Tepsan Plastik, Ziraat Müdürlüğü(Fidanlık) ve civarında da elektrikler kesilecek. Ayrıca, yine Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında; Periyodik Bakım onarım çalışması kapsamında Dilekçeli Abonelik İptali nedeniyle; yarın 12.00-13.00 saatleri arasında 1 saat süre ile Muratlı Fabrikalar, sezginler, eksun, metem, alacalı, panel soğutma, elitr oyomativ, prometa, adalı makine, sitaş, antalya yağ, yontar kalıpçılık, türkoğlu tekstil, akpa kimya, eksun, opet, denimko, karadeniz tezhinat, uğur petrol, brentis kimya, özdenle, zirve, kalyoncu fabrikalarında da elektrik kesintisi yaşanacak” ifadelerini kullandı.
 
BOYNER DM DEVREYE ALINACAK
Diğer yandan, Çorlu İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında; 2013 yılı yatırım programı kapsamında, tesisi tamamlanan Boyner DM'nin devreye alınması ve Küçük Ek Tesis (KET) yatırımı nedeniyle; bugün 08.30-18.00 saatleri arasında Velimeşe ASB, Ulaş Beldesi, Marmaracık Beldesi, Karamehmet ve Bakırça Köylerinde 9 saat 30 dakika süre ile elektrik kesilecek. Yarın 08.30-15.00 saatleri arasında ise Vakıflar Köyü mevkii Üçler Tekstil ve civarında 6 saat 30 dakika süre ilekesinti yaşanacak. Yarın ayrıca 08.30-12.30 saatleri arasında Çorlu Tekirdağ yolu üzerinde bulunan fabrikalarda 4 saat süre ile; 08.30-14.00 saatleri arasında da yaklaşık 30 adet OG abonelerinde 5 saat 30 dakika süre ile elektrik kesintisi yapılacak.
 
DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN ALO 186 ÇAÐRI MERKEZİ’Nİ ARAYABİLİRSİNİZ
Ayrıca TREDAŞ, aboneleri elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması konusunda da uyardı. Yapılacak çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceğini belirten yetkililer, “Jeneratör kullanan aboneler kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmalıdır. Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için Alo 186 Çağrı Merkezi’ne başvurmaları gerekir” hatırlatmalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ