Kapaklı’da yarın saat 09.05’te hayat duracak

Tüm ülkede olduğu gibi Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’da da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü dolayıs?

GÜNDEM 8.11.2013 19:00:00 0
 Kapaklı’da yarın saat 09.05’te hayat duracak
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK
Yurdumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan anma programı, yarın saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Garnizon Komutanlığı ve Kapaklı Belediyesi’ne ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunumunun ardından, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak. İlçedeki tüm okulların bayrak flamalarıyla katılacağı Anma Programı’nda, Tuğba Nurşin Yıldız yönetiminde okunacak olan İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilip yarıya indirilecek.  
 
SAAT 09.05’TE TÜM SİRENLER ÇALACAK
Yarın saat 09.05’te sivil savunma sireni, fabrikaların düdük ve sirenleri, şehir içindeki resmi ve özel tüm motorlu araçların korna sesleri ile birlikte, törene katılan tüm vatandaşlar Ulu Önder Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunacaklar. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam edecek. Burada saat 10.00’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan program, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem Yüce’nin günün anlam ve önemine ilişkin yapacağı konuşma ile devam edecek.
 
ORATORYO GÖSTERİSİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunacağı program Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile devam edecek. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği etkinlikte, Ata’nın en sevdiği türküler koro eşliğinde söylenecek.
 
‘ATATÜRK’ KONULU RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI DÜZENLENECEK
Yurdumuzun kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75’inci yıldönümü, 10-16 Kasım tarihleri arasında ‘Atatürk Haftası’ süresince düzenlenecek programlarla ilçedeki tüm ilkokul ve ortaokullarda öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile anılacak. Okullar bünyesinde ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca ilçedeki tüm okullarda ‘Atatürk ve Milli Mücadele’, ‘Atatürk ve Eğitim’, ‘Atatürk’ün Vatan ve Millet Sevgisi’ konularında konferanslar gerçekleştirilecek.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ