Yüceer, “Bugün bir onur günüdür”

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. Etkinlikler çe

GÜNDEM 7.11.2013 18:37:00 0
Yüceer, “Bugün bir onur günüdür”
 Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde, Muratlılılar’ın gururuna ve coşkusuna ortak olan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Mithatpaşa Ortaokulu’nda düzenlenen kutlama gösterilerine katıldı.
 
ŞEHİTLİÐE KARANFİL BIRAKTI
Protokolle birlikte Muratlı Şehitliği’ni ziyaret eden Yüceer,  şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’yi makamında ziyaret eden Yüceer, Muratlı Park’ta çocuk oyun alanının açılışını yaptı. Dağıttığı oyuncaklarla çocukların mutluğunu ikiye katlayan Yüceer, daha sonra elinde Türk bayrağı ile yurttaşlarla birlikte fener alayında yürüdü. Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yılını kutlayan Yüceer, “Bugün bir onur günüdür. Bugün coşku, gurur ve minnet günüdür. Bugün bağımsızlığımızı hangi şartlar altında kazandığımızı bir kez daha hatırlama günüdür” dedi.
 
ÖZGÜRLÜÐÜN NE PAHASINA GERİ ALINDIÐINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Özgürlüğün ve bağımsızlığın ne demek olduğunu, ne pahasına geri alındığını çok iyi bildiklerini ifade eden CHP’li Yüceer, “Bu ülkenin yurttaşları olarak bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetle taçlanan bu destansı zaferleri gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmaktır. Şehitlerin kanlarıyla yazdığı bu destanın ilelebet okunmasını sağlamaktır. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına, gazilerimize, aziz şehitlerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.
 
KIZILPINAR VE KAPAKLI’DA DÜÐÜNLERE KATILDI
Muratlı’daki kutlamaların ardından CHP’li Yüceer, Belediye Başkanı Nebi Tepe, Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, ilçe yönetimi, partililer,  kadın kolları, gençlik kolları ve belediye başkan aday adayları ile köy ziyaretlerine de devam etti. Aşağısevindik, Yukarısevindik, İnanlı, Sırtköy ve Ballıhocalı köylerini ziyaret eden Yüceer, yurttaşların sorunlarını dinledi. Yüceer, esnafı ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.  Yüceer, rahatsızlık geçiren Muratlı ilçe yönetiminden Ethem Ergül’e de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.  Muratlı’daki köy ziyaretlerinin ardından Çerkezköy’e geçen CHP’li Yüceer, Kızılpınar ve Kapaklı’da düğünlere katıldı. Genç çiftlerin mutluluğuna ortak olan Yüceer, mutluluklarının bir ömür daim olması temennisinde bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ