Korkmaz’ın Çerkezköy rüyası

Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Başkanlığı’nda dün saat 14.30’da toplanan Kızılpınar Belediye Meclisi’nde Kasım Ayı Olağan Toplantısı, meclis üyelerinden 6’sının katılmaması nedeni

SİYASET 6.11.2013 21:24:00 0
Korkmaz’ın Çerkezköy rüyası
 GENÇLER ERKEN YAŞTA HACCA GİTMELİ
Kızılpınar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 8 Kasım Cuma günü saat 11.00’a ertelendi. Meclis üyelerinden Hüseyin Şenses, Pir Murat Gök, Ali Kaya Bektaş, Nevzat Teker, Nihat Malkoç ve Celal Yeşilyurt’un mazeret bildirerek katılmaması nedeni ile ertelenen toplantıda meclis üyelerine bir aylık çalışma hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Hac ibadetimizi yapmak için kutsal topraklara gittik ve döndük. Kızılpınar halkına, memleketimize, Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a bol bol dua ettik” dedi ve imkanı olan gençlere erken yaşta hacca gitmesi tavsiyesinde bulundu. Tüm Müslümanların Hicri yılbaşını kutlayan Korkmaz, Kızılpınar Belediyesi’nin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
 
10 KİLOMETRE KADAR YOL KALDI
Kızılpınar yollarının yapılan çalışmalar neticesinde bozulduğunu ifade eden Faruk Korkmaz, “Belediye olarak seçim için çalışmıyoruz. Kızılpınar halkı için ve gelecek için çalışıyoruz. Seçimi düşünseydik su projesini durdurup, seçim öncesi başlatırdık. Bu su projesinin maliyeti 7.5 milyon TL’dir. Bunun 3.5 milyon TL’sini biz belediye olarak ödüyoruz. 4 milyon TL’lik kısmı ise devlet iller bankası aracılığıyla ödüyor. Ben Belediye Başkanı olarak bu projeyi durduramazdım. Yapılan çalışmalarda bu boruların havadan geçmeyeceğini herkes biliyor. Mecburen yollar kazılacak ve bozulacaktır. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekliyorum. 10 kilometre kadar yol kaldı” açıklamalarında bulundu. 
 
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Belediye başkanlığı döneminde Kızılpınar’da büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Korkmaz, “Su deposu bugün yüz yıllık su sorununu ortadan kaldırdı. Asbest boruların hepsi değişti. Beldemizde su sorunu kalmadı. Bu proje tamamlanınca bozulan yolları yapmaya çalışacağız. Seçim sürecine girdik ve herkes bir şeyler söyleyecektir. Halkımız bu konuda yapılacak dedikodulara inanmamalıdır. Gerçeği bizden öğrenmelidirler. Belediyemizin sekreteri dahi yoktur. Kapımız herkese açık. Sağda solda boş sözlerle karalamalar başlayacaktır. Şükürler olsun alnımız aktır.Bizim gibi hizmet yapan bir belediye daha yoktur. Bugün Kızılpınar beldesine ilköğretim okulu, Anadolu lisesi, çok programlı lise, futbol sahası, üç cami, iki kapalı saha ve şehitlik anıtı kazandırdık. Ayrıca Kızılpınar’ın tarihini gün yüzüne çıkardık. Kızılpınar’da yaptığımız kültür merkezi bütün vatandaşlarımıza hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.
 
İDDİALI KONUŞTU
AK Parti Genel Merkezi’nin 2014 yerel seçimleri kapsamında kendisini aday göstermesi halinde Çerkezköy’de de aynı şekilde çalışmaları sürdüreceğini ifade eden Korkmaz “Kızılpınar’da sergilemiş olduğumuz bu güzellikleri Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü bir bütün olarak ele alıp gerçekleştireceğiz. Vatandaşımıza yararlı ne varsa onu yapmak için bu yola çıktık. İnşallah bu seçimde de Kızılpınar halkının parti gözetmeksizin yanımızda olacaklarına inanıyorum. Kızılpınar’da bulunan 12 bin oydan 10 bini, Veliköy’de ise dört bin oydan üç binini alacağıma inanıyorum. 15 bin oyla yola çıkıyoruz. Allahın izni ile Kızılpınar halkına inanıyorum. Kürdü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si ile bir bütün olarak Faruk Korkmaz’ın arkasında kenetlenerek, “Faruk Korkmaz aday olursa oyumuzu veririz” diyorlar. Kızılpınar ve Veliköy halkının tereddütsüz bir şekilde yanımızda olduğuna inanıyorum. Çerkezköy’de de bize karşı büyük bir teveccüh olduğunu görüyorum. Çerkezköy’de esnaf ve kahveleri dolaşıyoruz. Birçok vatandaş ile görüştük. Rabbim bize nasip ederse genel merkez uygun görürse Çerkezköy’de yüzde 60 oy alacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ