Mecliste ‘kat artırımı’ polemiği

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısını dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 6.11.2013 19:35:00 0
Mecliste ‘kat artırımı’ polemiği
 KAPAKLI’YI NE ERDOÐAN, NE KILIÇDAROÐLU, NE DE BAHÇELİ YÖNETECEK
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği toplantıya meclis üyelerinden İrfan Demir, Salih Bezgin, Ali Doğuş ve Ahmet Doğaç katılmadı.  Toplantıya başlamadan önce konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2014 yerel seçimlerinin yaklaştığını belirterek, “Yerel seçimler kapsamında Belediye Başkanlığı’na ya da Meclis Üyeliği’ne talip olmak isteyecek isimler çıkacaktır. Bu kişilerden memur olanlar, aday adaylıklarını açıklamadan önce 1 Aralık gününe kadar görevlerinden istifa etmelidir” dedi. Aday adaylığının zor bir süreç olduğunu kaydeden Mandalı, “Eskiden 10-15 siyasi parti vardı. Bugün parti sayısı azaldı. Bu şekilde yerel seçimlerde isimler değil, partiler ön plana çıkıyor. Halbu ki Kapaklı’yı ne Başbakan Erdoğan, ne CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ne de MHP Genel Başkanı Bahçeli yönetecek. Dolayısıyla insanlarımızın yerel seçimlerle genel seçimleri birbirinden ayırması gerekir” ifadelerini kullandı.    
 
2013’TE İSE 100 HEDEFTEN 83’ÜNE ULAŞILABİLDİ
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından toplantı saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde yıllık performans programı görüşüldü. Buna göre Belediyenin Mali Hizmetler birimi yüzde 100, Zabıta birimi yüzde 90, İtfaiye birimi yüzde 100, Su İşleri birimi yüzde 89, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi yüzde 79, İmar birimi yüzde 75, Yazı İşleri birimi yüzde 100 ve Fen İşleri birimi yüzde 72 oranında başarı elde etti. 2011 yılında 100 hedeften 62’sine ulaşılırken, 2012’de 100 hedeften 80’ine, 2013’te ise 100 hedeften 83’üne ulaşılabildi.
 
KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI İMZALAYACAKLAR
2014 mali yılı gelir-gider bütçeleri ve gelir tarifesi ile 2014 yılında görev yapacak olan İtfaiye ve Zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise belediyenin norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı dilekçelerin gürüşülmesi ile devam etti. Makedonya’nın Debre Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğinin belirtildiği toplantıda, bu anlaşmanın imzalanması için Başkan İrfan Mandalı, Meclis Üyeleri Ayhan Arslan ve Ali Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, Halkla İlişkiler Müdür vekili Ayşe Ölke, Eğitmen Veli Çeken, İnşaat Mühendisi Necmi Ölke ve Çevre Mühendisi Hüseyin Özel’in Makedonya'ya görevli olarak gönderilmeleri görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
BELEDİYE 11 ARAÇ KİRALAYACAK
Onaylı imar planlarında konut alanı olarak görüne 987 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nolu parsellerin Sağlık Alanı olarak değiştirilmesi; 929 ada 3 nolu parselin yoğunluğunun arttırılmasına ilişkin parsel maliklerinin talepleri görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 1 Kasım tarihli araç talebi görüşüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmek üzere 3 adet connect tarzı, 2 adet de binek otomobili ile belediye bünyesinde kullanılmak üzere 5 adet binek ve 1 adet cenaze nakil aracı tahsis edilmesi konusu da görüşülme üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
 
KOMİSYONA GERİ GÖNDERİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri komisyon raporları doğrultusunda karara bağlandı. Komisyon raporlarından yalnızca biri tekrar görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na geri gönderildi. 3 katlı imar yerlerinin 4 kata çıkarılmasına ilişkin komisyonun oy çokluğu ile kabul ettiği gündem maddesi hakkında konuşan meclis üyesi Nedim Yılancı, “Bu talebin Tekirdağ’dan geri döneceğini siz de memurlarınız da çok iyi biliyorsunuz. Fakat yaklaşan yerel seçimler nedeniyle insanlara şirin görünmek için konuyu gündeme getiriyorsunuz” dedi. 2009’da başkanlığa aday olan herkesin vatandaşlara bu konuyla ilgili vaatlerde bulunuğunu belirten Başkan Mandalı ise, “Siz de partinizden aday adayısınız. İnşallah da aday gösterilirsiniz. Fakat burada ben tarafımı belli ediyorum. Eğer uygun görmüyorsanız bu sizin kişisel kararınızdır. Saygı duyarım” diye konuştu. Toplantı İmar Planı ile ilgili diğer dilekçelerin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından sona erdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ