Erdem, “Özel İstihdam Büroları değil, Özel Kölelik Büroları”

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Ekonomik İşler Birim Başkanı Hüseyin Erdem yaptığı açıklamada Özel İstihdam Büroları adı altında çalışanlara uygulanması düşün

SİYASET 5.11.2013 17:23:00 0
Erdem, “Özel İstihdam Büroları değil, Özel Kölelik Büroları”
 SENDİKALAR KARŞI ÇIKIYOR
Özel İstihdam Büroları’nı ‘Özel Kölelik Büroları’ olarak nitelendiren Hüseyin Erdem, “Kiralık işçi modelini Türkiye’ye getirmek isteyen hükümet, kolları sıvadı. Bu yolla yatırım sorununu işçinin emeğini daha da ucuzlatarak çözmeye çalışacak hükümete, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK karşı çıkıyor. Sömürünün son noktası olan kiralık işçi modeli ile artık iş arayan işsiz de, işçi arayan işveren de ‘Özel İstihdam Bürolarına’ diğer adıyla ‘Özel Kölelik Büroları’na başvuracak” dedi. Sistemin taşeronluğu aratır hale getireceğini öne süren Erdem, “Bu model tamamen yabancı sermaye istediği için getirilmek isteniyor. Hükümet bu yolla işçilik maliyetlerini daha da ucuzlatarak yabancı sermaye için Türkiye’yi cazibeli hale getirecek. Elde satılacak pek bir şey kalmayınca yabancı sermayenin yatırım için Türkiye’ye ancak bu yolla gelebileceği düşünülüyor” ifadelerini kullandı.
 
12 MİLYON İŞÇİ ASGARİ ÜCRETE MAHKUM BIRAKILACAK
Bu çalışma şeklinde işverenin maliyetlerden kurtulmak için işyerinde kadrolu işçi bulundurmayarak sürekli kiralama yoluna gideceğini iddia eden Erdem, “İşsizler ordusu ise iş olmadığında evinde veya kahve köşelerinde hiçbir ücret almadan bürolardan gelecek haberi bekleyecek. Bu modelde kiralanan işçi değil, kiralayan ‘Özel Kölelik Büroları’ kazanacak. Sendikal haklar tamamen rafa kaldırılacak. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle 12 milyon işçinin neredeyse tamamı asgari ücrete yani kölelik ücretine mahkûm bırakılacak” dedi. Sistemin sendikaları ve çalışanları şimdiden kara kara düşündürdüğünü söyleyen Hüseyin Erdem, “Bu çalışma modeli ile emek daha da değersizleştirilecek. 12 milyon işçinin neredeyse tamamı asgari ücrete mahkûm bırakılacak” diye konuştu.
 
TEK ÇAREYİ İŞÇİYİ KÖLELEŞTİRMEKTE GÖRÜYORLAR
İş Kanunu’ndaki düzenlemelere rağmen emeğe yönelik suiistimallerin yaygın bir şekilde yaşandığını, bu modelle birlikte suiistimallerin tamamen meşrulaştırılacağını savunan Erdem, “Hükümet, çalışanların tamamen aleyhine olan bu modeli neden ısrarla getirmek istiyor? Çünkü her şeyini yabancılara kaptıran hükümet burada da yatırımların sürekliliği için tek çare olarak bunu görüyor. İşçilik maliyetleri ne kadar ucuz olursa, yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesi o kadar kolay olur” dedi. Saadet Partisi Ekonomik İşler Birim Başkanı Hüseyin Erdem Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin her zaman çalışanların haklarının korunması, yerli sermayenin güçlendirilmesi ve milli kalkınmanın sağlanarak başı dik izzet ve onur sahibi Türk Milleti’nin maddi kazanımlarının yok edilmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.
 
Haber / Asim YAVUZ