Hırsızlar şimdi de camilere dadandı

Kırklareli'nde camide akşam namazı kılan cemaatin ayakkabılarını çaldılar. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

GÜNDEM 5.11.2013 16:13:00 0
Hırsızlar şimdi de camilere dadandı
 CEMAAT NAMAZ KILARKEN ONLAR AYAKKABILARI ÇALARAK UZAKLAŞTI
Olay, Kırklareli’nde Akalar Mahallesi Hamza Baba Camii'nde 3 Kasım Pazar günü akşam namazı sırasında meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde cemaat abdestini aldıktan sonra akşam namazı için ayakkabılarını caminin girişindeki ayakkabılığa bırakıp içeri girdi. Cemaatin içeri girmesinden faydalanan 2 kişi camide bulunan ayakkabılara yöneldi. Namaz kılındığı esnada aldığı ayakkabıyı montunun koluna sokan hırsızlar, hızla camiden uzaklaştı. Hırsızların rahat tavırları ve ayakkabı çalma anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
 
HIRSIZLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Namaz sonrası ayakkabılarının olmadığını fark eden cemaat ise durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede ve güvenlik kamera görüntülerine göre yapmış oldukları titiz inceleme sonucu hısızların kimliklerini tespit etti. Polis ilk önce olayla ilgisi bulunan S.İ.'yi daha sonra Ö.E.'yi yakaladı. Savcılığa sevk edilen S.İ. serbest bırakılırken, Ö.E.'nin mahkemesinin devam ettiği bildirildi. Cami Müezzin Kayyımı Asaf İlter daha önceden de bu tarz hırsızlık olayı yaşadıklarını, hırsızları caydırmak için güvenlik kamerası taktırmalarına rağmen hala hırsızlık olayının gerçekleşmesinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ