Ciravoğlu, “Siyasette öncelik dürüstlüktür”

Cumhuriyet Halk Partisi (Chp)Aday Adayı Şükrü Ciravoğlu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ziyaret etti. Ciravoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Başkan Yar

GÜNDEM 4.11.2013 18:45:00 0
 Ciravoğlu, “Siyasette öncelik dürüstlüktür”
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Ciravoğlu, ETSO'nun yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, son dönemde Bulgaristan'ın vize konusunda sıkıntıları ile ilgili odanın girişimlerini olumlu bulunduğunu ifade etti.
 
BELEDİYELER STK’LARLA İŞBİRLİÐİ İÇİNDE OLMALIDIRLAR
Aday adaylığı konusunda da konuşan Ciravoğlu, siyasette önceliğin dürüstlük, şeffaflık, halka hesap verelebilmek olduğunu ifade etti. Ciravoğlu, "Başarı için Belediyeler yerel kalkınmanın temel dinamikleri olan Kurumlarla, STK larla işbirliği içinde olmalıdırlar. Esnafımızın ve Sanayicilerimizin sorunlarını biliyoruz. Avm lerle ilgili yasalar bir an önce çıkarılmalıdır. Yerelde Belediyeler orta ve küçük esnafın nefes almasını sağlayacak, büyük sermaye tarafından yok edilmesini önleyecek önlemleri ilgili Odalarla birlikte mutlaka almalıdır. Edirne'mizde sanayi kuruluşları mutlaka olmalı ancak bizim bu alanla ilgili kırmızı çizgilerimiz var. Bu da doğanın korunması, kollanması, geliştirilmesidir. Bundan ödün vermemiz olanaklı değildir. Yeşil alanların ve doğanın korunması sağlanarak yapılacak her türlü yatırımda Yerel Yönetimler olarak Belediyeler öncü ve yardımcı olmalıdır. Kentte işsizliğin giderilmesi ve kaynak yaratılması için stratejik planlamada işbirliği kesinlikle yapılmalıdır. Yönetim anlayışımızda paylaşımcılık ve katılımcılık her zaman için ön koşulumuz olacaktır" dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER