Belediye, 13 bin litre kapasiteli su tankeri aldı

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, her ay düzenlenen değerlendirme toplantıları çerçevesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nün Ekim ayı çalışmaları hakkında bilgilendirme

GÜNDEM 4.11.2013 12:48:00 0
 Belediye, 13 bin litre kapasiteli su tankeri aldı
BETON YOL YAPIM VE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İlçede, asfalt ve beton yol ihalesi kapsamında beton yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek sunumuna başlayan Mustafa Serat, “Ekim ayın’da Anı Sokak, Ak Sokak, Aksu Sokak, Yeşilova Sokak, Barbaros Sokak, Kosova Sokak, Güvercin Sokak, Çayeli Sokak, Çömlekçi Sokak, Hazer Sokak, Ertürk Sokak, Karagöz Sokak, Leylak Sokak, Akşemsettin Sokak, Şenlikoğlu Sokak, Dikilitaş Sokak, Dikici Sokak, Çimen Sokak, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Halide Edip Adıvar Caddesi, Gül Sokak ve Ayan Sokak da beton yol çalışmaları tamamlandı. Asfalt yol çalışmaları kapsamında Alaaddin Caddesi ve buna bağlı sokaklarda kaba ve ince reglaj çalışmaları devam ediyor. Akkoyun Sokak, Zübeyde Hanım Sokak, Şahinbey Sokak, Saimbeyli Sokak, Kılıçarslan Sokak, Altınoluk Sokak, Akoluk Sokak, Değirmen Sokak ve Necip Fazıl Sokak da ise asfalt yol çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.
 
KALDIRIMLAR ENGELLİ GEÇİŞLERİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR
 İsmetpaşa Parkı ihalesi kapsamında da çalışmaların sürdüğünü söyleyen Serat, “Bu bir aylık süreçte yapımı devam edem su deposu çalışmaları tamamlandı. Anfi tiyatro oturma basamakları ile sahne kaba inşaatı betonarme işi tamamlandı. Tuvalet inşaatının temel çalışmaları devam ediyor. Çevre duvarı kazı çalışmaları başladı. İlçenin cadde ve sokaklarının engelli geçişlerine uygun hale getirilmesi için kaldırım ihalesi çalışmaları Fevzi Çakmak Caddesi’nde tamamlanırken, Volkan Caddesi, Levent Caddesi ve bunlara bağlı sokaklarda ise devam ediyor” dedi.
 
BOZUK YOLLAR ONARILIYOR
Kanalizasyon ana kollektör hattı döşeme çalışmalarının ekim ayında da devam ettiğini söyleyen Mustafa Serat, “Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi girişine kadar 800’lük betonarme büz döşendi. Tuna Caddesi girişinde başlayan 600’lük betonarme büz döşeme işi şu an Koru Sokak’ta devam ediyor. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir yandan da ilçede bozulan beton ve asfalt yolların yama ve tamirat işlerini gerçekleştiriyor. Beton ve asfalt yol ihalesi kapsamında eksik olan kaldırımların tamamlanması çalışmaları da sürüyor. Bu çerçevede Faruk Ilgaz Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ve Halide Edip Adıvar Caddesi’nde kaldırım çalışmaları tamamlanmış olup Alaaddin Caddesi’nde çalışmalar devam ediyor” açıklamalarında bulundu.
 
STAD 29 EKİM İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ
Mezarlık içinde hizmet binası yapım çalışmalarına başlanıldığını kaydeden Mustafa serat, “Burada, gasilhane, tuvalet, depo, idare odası gibi bölümler yer alacak” dedi. Kapaklı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım çalışmalarının tamamlandığını anımsatan Serat, “29 Ekim kutlama törenleri burada gerçekleştirildi. Bu çerçevede tribün ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. İlçe anayolunun bozulan asfaltının tamirat işleri Karayolları Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yapıldı. Kapaklı halkından Ekim ayında kanalizasyon bağlantısı için gelen 14 adet dilekçe müracaatından 7’sinin bağlantısı gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.
 
KÖYLERİN İHTİYAÇLARINA DA CEVAP VERİLDİ
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne fosseptik çekimi için bir dilekçe ve telefon ile müracaatlar olduğunu söyleyen Serat, “Müracaatların tamamına cevap verildi ve gerekli çalışmalar yapıldı. Ayrıca Pınarça Köyü’nden ve Yanıkağıl Köyü’nden müracaatta bulunan vatandaşlarımızın da fosseptik kuyuları çekildi. DMO’dan 13 bin litre kapasiteli su tankeri teslim alındı ve hizmete sokuldu” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ