CHP anketinde şike iddiası

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması nedeni ile siyasi partiler için daha da önem kazanan 2014 yerel seçimleri çerçevesinde Çerkezköy’de ve bölgede aday adaylığı sürecini aylar öncesinde başlat

GÜNDEM 3.11.2013 19:29:00 0
 CHP anketinde şike iddiası
70 ANKET FORMU USULSÜZ DOLDURULDU
Genel Merkez tarafından yaptırılıp yaptırılmadığı belli olmayan anketin Ankara’dan bir anket firmasına yaptırıldığı öğrenildi. Aralarında M. Zeki Gürcün, Subaykan Pandar, Aktaş Güler, Remzi Garip, Ensar Sivri, Metin Dönmez ve Vahap Akay’ın isimlerinin yer aldığı ankette katılımcılara, “Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusu soruldu. İddiaya göre 2 anketör Çerkezköy Atatürk Caddesi’ndeki bir lokanta ve ilçenin popüler bir kıraathanesinde 70 anket formunda “Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?” sorusunun karşılığına aday adaylarından Vahap Akay’ın ismini yazdı.
 
“GEZEREK YORULMAYIN”
Olay, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan’ın durumu fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Anket firması yetkilisi Bora Bey ve CHP İlçe yönetimi, anket başına 2 TL kazanan iki anketörü sorguya aldı. Neden böyle bir şey yaptıkları sorulan anketörlerin yaşananları, “Birileri bizim yanımıza geldi ve siz burada oturun. Gezerek yorulmayın. Biz esnafları size göndeririz dediler” şeklinde izah ettiği öğrenildi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı olaya el koyarken, Çerkezköy’e gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in olayla bizzat ilgileneceğini ve durumun gerekli yerlere iletileceğini söylediği öğrenildi.
 
OLAYIN BU NOKTAYA TAŞINMASINI DOÐRU BULMUYORUM
Skandal anket, iki anketörün durumu itiraf etmesi üzerine tutanak tutularak iptal edilirken, Çerkezköy ile ilgili yapılan ankette “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusunun altında da bazı aday adaylarının isminin yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Anketin amatörce yapılması, şüpheleri iyice artırırken, yaşananlar, anketin çok sağlıklı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Çirkin olay CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları arasında da hayal kırıklığı yaratırken, ankette adının doldurulduğu iddia edilen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Vahap Akay ise yaşananlardan haberinin olmadığını söyledi. Bir kamuoyu anketinin yapıldığını kaydeden Akay, “Partimizin hassas bir gidişi var. Olayın bu noktaya taşınmasını, milletvekilininin olaya müdahil olmuş gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Benim böyle bir hareketim olmamıştır” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Şaban KARDEŞ