2014 bütçesi 67 milyon 604 bin 575 TL olarak öngörüldü

Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında toplanan Çerkezköy Belediye Meclsisi, Kasım Ayı Toplantısı’nı dün saat 14.00’da yaptı.

GÜNDEM 1.11.2013 16:27:00 0
 2014 bütçesi 67 milyon 604 bin 575 TL olarak öngörüldü
İŞCAN VE AZAK KATILMADI
Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı mazereti bulunan meclis üyeleri Hasan İşcan ve Asuman Azak’ın yokluğunda gerçekleştirildi. Toplantıda on iki gündem maddesi görüşüldü. 2014 yılı gelir ve gider bütçesinin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak görüşülmek üzere bütçe komisyonuna havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2014 mali yılı gelir tarifesi ile 2014 mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretlerinin tespiti konuları görüşüldü. İlgili gündem maddeleri ise görüşülmek üzere oy birliği ile tarife komisyonuna havale edildi. Toplantının 5’inci gündem maddesinde görüşülen 2014 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücret tespiti konusu da oybirliği ile tarife komisyonuna gönderildi.
 
GÜVEN VE GÜMÜŞ’ÜN ATAMALARI HAKKINDA MECLİS BİLGİLENDİRİLDİ
Belediye münhal bulunan beş adet kadroda derece değişikliği yapılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı’na atanan Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş’ün atamaları ile ilgili meclise bilgi verildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ilçe sınırları içersindeki muhtelif parsellerde bulunan belediye hisselerinin satışı konusu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 460 ada 3 nolu parselde ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 43 ada 9 nolu parselde bulunan belediyeye ait yerlerin hisse sahiplerine satılması oy birliği ile karara bağlandı.
 
GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ BÜTÇE VE İMAR KOMİSYONLARINA GÖNDERİLDİ
Toplantının devamında Saray Gayrimenkul Yatırım Ltd. Şti’in İstasyon Mahallesi Kartaltepe mevkiinde park alanı kiralama talebi görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi Melisa Sokak 200 ada 90 parselde bulunan yerin 49 yıllığına kiralanması talebi hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Saray Gayrimenkul bu alana sosyal tesis ve spor alanı yapmak istiyor. Bu konuyla ilgili bütçe ve imar komisyonunun çalışmasını istiyorum” diye konuştu. İlgili dilekçe de oy birliği ile bütçe ve imar komisyonlarına havale edildi. Çerkezköy Revizyon imar planı kapsamındaki muhtelif plan notlarında değişiklik yapılması konusunun görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildiği toplantıda daha sonra ilçede yapılacak olan yeni otogar ve yerleşime açılmış yeni bölgelerde yaşayan vatandaşların toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için bazı güzergahlarda değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Konu, meclis tarafından bütçe ve imar komisyonlarına havale edildi. Toplantının son maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.10.2013 gün ve 2060 sayılı aktarma talebi görüşülmek üzere bütçe komisyonuna gönderildi.
 
BU BİNANIN DEĞERLENDİRİLMESİ LAZIM
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ve Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi’nin yan tarafında yeri belediyeye ait Lions binası harabe içindedir. Bazı kimliği belirsiz kişiler burada içki, esrar ve sigara içerek okuldan çıkan öğrencileri rahatsız ediyor. Belediye olarak bu konuya bir an önce el atmamız gerekiyor” dedi. Lions kulübünün bina yapmak için Çerkezköy Belediyesi’nden yer aldığını ifade eden Ertem, “Lions Kulübü orada bir bina yapmak istedi. Lions orayı bedelsiz olarak bize devrederse biz de oraya tadilat yapabiliriz. Gençlerin kullanabileceği sosyal tesisi hayata geçirebiliriz. Harabe olan binayı öğrencilerimiz için faydalı bir yer yaparız. Bu yerin çevresinde üç lisemiz bulunuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oraya talip olmasını isterdim. Gayet güzel bir bina yapıp orada okulların yanında hizmet verebilirdi. Burayı değerlendirmek lazım” diye konuştu. Konuşmasının sonunda komisyonların çok çalışması gerektiğini kaydeden Ertem, “Haftada üç dört kez toplanmalarını ümit ediyorum. Bu konuların hemen görüşülüp karara bağlanması imkansız” dedi. Ertem bir sonraki meclis toplantısının 15 Kasım’da yapılmasını önerdi. Meclis üyeleri de bu öneriyi kabul etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ