24 yaşını kaçıranlara para yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili projenin ayrıntılarını açıkladı. Gençlerin evliliğini teşvik etmek amacıyla 10 bin T

GÜNDEM 1.11.2013 15:31:00 0
 24 yaşını kaçıranlara para yok
ÜST YAŞ SINIRI 26 OLARAK UYGULANACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili projenin ayrıntılarını "Gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili çok soru geliyor. Konu henüz tasarı halinde, netleşmiş değil. Hala ilgili kurumlarımız üzerinde çalışıyorlar. Gelen soruların bir kısmına yanıt olmak üzere bazı ayrıntıları da müsaadenizle paylaşacağım. Evlenecek olan çiftin her ikisinin de yaşlarının 18-24 arasında olacak. Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak. Kredi tutarı en fazla 10 bin TL olacak, kredi vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak. Çiftlerden birisinin yetim olması, aile bakanlığı yurtlarında kalmış olması halinde 2 yıl geri ödemesiz toplamda 5 yıl olarak uygulanacak. Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunması durumunda kredi geri ödeme taksitleri 1 yıl süreyle ötelenecek" şeklinde açıkladı.
 
EVLİLİK HAYATLARININ BAŞLANGIÇLARINI KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Günümüzde 65 yaş üstü insanların oranının yüzde 10'lara yaklaştığını söyleyen Fatma Şahin, “Gençlerimizin oranı ise yüzde 25'lere düşüyor. Hayat mücadelesi ve başka nedenlerle evliliklerin ertelenmesi, yaş ilerledikçe çiftlerin çocuk sahibi olma ihtimallerini ya da bir kaç çocuk sahibi olma ihtimallerini gittikçe azaltıyor. Başbakanımız Borsa İstanbul'un açılışında genç bir çiftle tanışmış ve evlenmelerine ekonomik sıkıntılarının engel olduğunu öğrenmişti. Sonra bu gençler evlenmiş, nikâh şahitliklerini de Başbakanımız yapmıştı. Yapacağımız çalışmayla bu gençlerin durumunda olan çiftlerin evlilik hayatlarının başlangıçlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal devlet olarak evlenmek isteyen gençlerin doğru zaman diliminde evlenmelerini sağlamak istiyoruz. Ancak şu anda bu konunun bir tasarı olduğunu da vurgulamak gerekiyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ