Son pişmanlık fayda etmedi

‘Yağma’ suçundan tutuklu bulunduğu Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettikten sonra Bursa'da üçüncü cinayetini işlediği iddia edilen sanık 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 1.11.2013 11:55:00 0
 Son pişmanlık fayda etmedi
PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından müebbet ve 3 yıla kadar hapsi istenen 35 yaşındaki Ü.Ç., son kez hakim karşısına çıktı. Daha önce iki ayrı cinayetten hüküm giydikten sonra yağma suçundan girdiği Tekirdağ Yarı Açık Cezaevi'nden kaçıp Bursa'da büfe işletmecisi 31 yaşındaki Ahmet Girgin'i tabancayla öldürmekle suçlanan Ü.Ç., son sözünde, pişman olduğunu söyledi.
 
ANNESİ EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ İSTEDİ
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün annesi Azize Girgin ise, sanığın en ağır cezanın verilmesini istedi. Mahkeme karar için kısa bir ara verdi. Her duruşmada adliyeye feryatları ile inleten müşteki Azize Girgin, heyecandan tekrar duruşmaya giremedi. Mahkeme heyeti, sanık Ü.Ç.'yi, "kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 25 yıla indirilen sanığa ayrıca "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçundan da 1 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. Bilindiği gibi, geçen yıl Ekim ayında merkez Nilüfer İlçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda, Bursa'daki bir arkadaşının yanına gelen cezaevi firarisi Ü.Ç. gezmek için kiralık arabasını vermeyen tekel bayi işletmecisi Ahmet Girgin'i tabancayla vurarak öldürdükten sonra kaçtığı dağ evinde yakalanmıştı.
 
Haber / Gökhan TEKER