Zabıta, ‘durak yeri’ kavgasını tatlıya bağladı

Çerkezköy’de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Barbaros Caddesi’nde yapılan kaldırım yenileme çalışmaları sonrasında yolcu durağının nereye monte edileceği konusu gerginliğe neden oldu.

GÜNDEM 31.10.2013 19:04:00 0
 Zabıta, ‘durak yeri’ kavgasını tatlıya bağladı
BİNA SAKİNLERİ ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ
Yıldırım Beyazıt Mahallesi Barbaros Caddesi Yıldız Apartmanı sakinleri binalarının önüne yapılmakta olan minibüs durağının bina girişini kapamaması için bir metre sağa kaydırılmasını istediklerini belirtti. Durak yerine yapılan itiraz nedeniyle bahse konu bölgede inceleme yapan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, durağın bir metre sağ tarafa kaydırılmasında herhangi bir sakınca olmadığını kaydetti. Fakat bu kez de binanın zemin katında dükkanı olan bina müteahhidi dükkanının önünün kapanacağı gerekçesi ile itirazda bulununca durak yeri konusunda iki taraf arasında gerginlik yaşandı.
 
 
DURAĞIN NEREYE YAPILACAĞINA YALNIZCA BELEDİYE KARAR VERİR
Tartışmanın iyice alevlenmesi üzerine duruma el koyan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bahse konu yerin Çrkezköy Belediyesi’ne ait olduğunu ve durağın nereye kurulacağına karar verecek tek merciin yine Çerkezköy Belediyesi olduğunu vurguladı. Müteahhit Hasan Dursun, giriş kattaki dükkânının önünün kapanmaması için durağın bir metre sola kaydırılmasını talep ederken, bina sakinleri ise binanın girişinin kapanacağını öne sürerek durak yerinin bir metre sağa kaydırılmasını istedi. Taraflar arasındaki anlaşmazlığın iyice kızıştığı anlarda araya giren Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, taraflarla konuşarak orta yolu buldu ve konuyu tatlıya bağladı. Durak, belediyenin daha önce tespit ettiği yere monte edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ