Minikler Karagöz ve Hacivat’la eğlendi

Hacivat ile Karagöz oyunu Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen programda sahnelendi. 100 öğrencinin iki seansta izlediği orta oyununda minikler keyif dolu anlar yaşadı.

GÜNDEM 31.10.2013 14:50:00 0
 Minikler Karagöz ve Hacivat’la eğlendi
MAYMUN ÇİTA İLGİ ODAÐI OLDU
Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’nun dün saat 10.30’da düzenlediği etkinlik kapsamında Bursa’dan gelen AKA Prodüksiyon şirketi öğrencilere Hacivat ile Karagöz orta oyununu sahneledi. Gölge oyunu ve canlı gösterim ile öğrencilerin karşısına çıkan ekip minik öğrencilere unutamayacakları anlar yaşattı. Programın ilk 20 dakikasında gerçekleştirilen Hacivat ve Karagöz gölge oyununa minikler büyük ilgi gösterdi. Programın ikinci bölümünde ise Cahit Kaşıkçılar ile Mehmet Elmas’ın canlandırdığı Hacivat ve Karagöz karakterleri, kostümleri ile izleyicilerin karşısına çıktı. Programda ayrıca maymun çıta’nın Cahit Kaşıkçılar ile yaptığı sohbet de öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.
 
GELENEKSEL BİR OYUNU İZLETMEK İSTEDİK
Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Nuray Törnük, programın Okul Aile Birliği tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Trakya Kalkınma Ajansı sosyo ekonomik mali destek programı kapsamında Anaokulumuzda ‘okul öncesine değer veriyoruz’ projesi uygulanmaktadır. Projemiz kapsamında da bu ay sevgi ve arkadaşlık değerlerini ele aldık. Bununla birlikte öğrencilerimize yönelik Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenlendi. Toplam yüz öğrencimize iki seans halinde Hacivat ile Karagöz’ü tanıtmak ve geleneksel bir oyunu izletmek istedik" açıklamalarında bulundu.
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ