Mandalı, “Gazilerin gönlümüzdeki yeri ayrıdır”

Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, şehit yakınları ile birlikte katıldıkları Kıbrıs Gezisi kapsamında desteklerini esirgemeyen Kapaklı Belediy

GÜNDEM 30.10.2013 18:32:00 0
 Mandalı, “Gazilerin gönlümüzdeki yeri ayrıdır”
Kıbrıs Gazileri, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen’i makamında ziyaret etti.
 
KIBRIS’DA BİRLİKTEYDİLER
Yaklaşık bir hafta süren Kıbrıs Gezisi’ni düzenledikleri için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve gezi boyunca yanlarında olan Başkan Yardımcısı Adem Sekmen’e teşekkür ziyaretinde bulunan Gaziler, 1974 Kıbrıs Çıkarması’ndan yıllar sonra gezi amacıyla gittikleri Kıbrıs’ta anılarını yaşama imkânı bulmuştu. Önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret eden Gaziler, daha sonra gezide kendilerine eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen’i makamında ziyaret ederek kendisine plaket takdim ettiler.  Gezinin amacına uygun bir şekilde düzenlenerek sonuçlandığını belirten gaziler, Başkan Mandalı’nın şahsında belediye çalışanları ve belediye meclis üyelerine de teşekkür etti.
 
MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE ÖZEL BİR YERE SAHİPSİNİZ
Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına bu uğurda şehit olmayı göze alan Gazileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İrfan Mandalı, “Unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar özel bir yere sahiptirler. Bizlere bu güzel ülkeyi bırakan ve bu topraklar üzerinde sonsuza kadar bağımsız yaşamamız için canlarını ortaya koyan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.
 
O GÜNLERİ YENİDEN YAŞADIK
Başkan Mandalı’ya yapılan ziyarette konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi H. Hüseyin Yarlıgan, gezinin kendileri için çok büyük bir lütuf olduğunu söyledi. Bir haftalık Kıbrıs gezisinde 39 yıl önce yaşadıkları duyguları tekrar hissettiklerini söyleyen Yarlıgan, “Bazı arkadaşlarımız Üyelerimizden bazıları, omuz omuza çarpıştıkları arkadaşlarının mezarlarını buldular. Ruhlarına Fatihalar okuyarak yad etme imkânı buldular. Bize bu imkânları tanıdığınız için öncelikle size ve şahsınızda Kapaklı Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İMKÂNLAR NİSPETİNDE DEVAM EDECEK
Kıbrıs gezisine katılan Gaziler İrfan Mandalı’dan sonra kendileri ile birlikte Kıbrıs gezisine katılan Başkan Yardımcısı Adem Sekmen’i ziyaret ettiler. Kıbrıs gezisi müddetince kendileriyle birlikte olduğu için Sekmen’e teşekkür eden gaziler, kendisine plaket takdim ettiler. Ziyaretleri nedeniyle memnuniyetini ifade eden ve İmkânlar nispetinde bu gibi aktivitelerin devam edeceğini belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “39 yıl önce canınız pahasına girdiğiniz savaşta gazi unvanı ile şereflendiniz. Şavaş için bulunduğunuz toprakları ziyaret amacıyla gezmenizden bizler de mutlu olduk. Belediyemizin imkânları nispetinde bu gibi etkinliklerden gelecekte de faydalanmanızı umuyor, bu nazik davranışınız nedeni ile sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ