Bozdağ, “Kimsenin gücü yetmez”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaretinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma yen

GÜNDEM 30.10.2013 18:25:00 0
 Bozdağ, “Kimsenin gücü yetmez”
“KORKMA FATOŞ, KADIN DİRENİŞİ HER YERDE”
Bakanlar Bozdağ, Şahin ve Müezzinoğlu, Milli Birlik ve Kardeşlik projesi kapsamında Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve Edirneli Romanlarla bir araya geldi. Bakan Fatma Şahin'i protesto etmek isteyen 4 üniversite öğrencisi kız salona girerek pankart açmak istedi. Önce Romanların tepkisiyle karşılaşan öğrenciler, daha sonra Mimar Sinan Spor Salonu ön kapısından içeri girmeye çalıştı. Üzerinde 'Korkma Fatoş, kadın direnişi her yerde' yazılı pankart açan kız öğrencilere polis müdahale ederek gözaltına aldı. Slogan atan öğrenciler daha sonra gelen polis aracına bindirilerek salondan uzaklaştırıldı.
 
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM FARKLI BİR DÖNEM OLACAK
Roman hamile kadınların yanına koç ebeler vereceklerini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Daha çok yardımı değil, daha çok eğitimi, meslek edinmeyi konuşacağız. Bu anlamda çocuklarımızı okutmak için bakanlar olarak her zaman yanınızda olacağız. Sağlık Bakanlığı olarak yeni projemizi Trakya'dan başlatacağız. Hamile annelerimizin yanına koç ebelerimizi vereceğiz. Hamileliği süresince takiplerini yaptıracağız. Doğumdan sonra da evlatlarını sağlıklı büyütme, yetiştirmede yanımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızı da alarak sosyal anlamdaki gelişmeyi de sağlayarak, eğitiminde, onun meslek edinmesinde de yaşam standardını yükseltmede de önümüzdeki dönem farklı bir dönem olacak" açıklamalarında bulundu.
 
KADINI KORUYAN EN ÖNEMLİ ŞEY NİKÂHTIR
Romanlardan resmi nikâh olmadan evlilik yapmamalarını isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Herkes huzurlu olmadıkça biz de huzurlu olmayacağız. Herkes mutlu olmadıkça biz de mutlu olmayacağız dedik. Biz Roman kardeşlerimize bu şekilde baktık. Türkiye büyük bir aileyse, bu ülke büyük bir gökkuşağı ise en güzel rengi Romanlardır dedik. O rengi içinden çıkarttığımız zaman çok şeyler eksik kalacak dedik. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ başkanlığında bir çalışma grubu oluşturduk. Onun için eğitimde önce Romanlar, sağlıkta, barınmada, istihdamda önce Romanlar diye planlarımızı belirledik. Romanlara biz kardeşler topluluğu olarak bakıyoruz. Bir anne olarak, bir kız kardeşiniz olarak, mutlaka kızlarımızın okullaşmasını, eğitime devam edemiyorsa mali destek vermeyi çok önemsiyoruz. Barınma desteği veriyoruz. Ben kız kardeşlerimden bir şey rica ediyorum. Kızlarımızı okullaştıralım, asla çocuk yaşta gelin yapmayın. Kadını koruyan en önemli şey nikâhtır. Kızlarımızı nikâhsız evlendirmeyelim” dedi.
 
TARİHİ BİR ADIM ATACAÐIZ
Romanlara her türlü hakların verildiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP’nin 'öcü' siyaseti yaptığını belirterek, “İnsanların inançları, düşünceleri, renkleri, dilleri gereği ayrımcılığa tutulmasını caydırıcı bir cezayla tevcih eden bir anlayışı hayata geçirdik. İşe almada, eğitimde hayatın her alanında insanların rengi, dili düşüncesi ne olursa olsun, bundan sonra bunlara daha ağır cezalar vereceğiz. Bugüne kadar hükümetimizi yaşam tarzı üzerinden ciddi eleştirilere tabi tutanlar oldu. Chp'nin, Mhp'nin yaptığı şey öcü siyasetidir. Biz tarihi bir adımı da atma kararı aldık. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarından herhangi birinin yaşam tarzına dair, tercihlerinden dolayı, birileri onu dışarılarsa, ona kötü davranırsa o zaman ona da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vereceğiz dedik ve kanuna koyduk" diye konuştu.
 
ŞENLENDİRİCİ ROMANLARI COŞTURDU
Konuşmaların ardından sahneye çıkan klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, Romanları verdiği mini konserle coşturdu. Romanlar şarkıları dinlerken göbek atmayı da ihmal etmezken, birçoğu da sahnedeki Şenlendirici'yi cep telefonuna kaydetmeye çalıştı. Hüsnü Şenlendirici, hükümetin Romanlar adına yaptığı çalışmaları desteklediğini ifade ederek, "Ben sadece sizlerden bir şey istiyorum. Romanların yoğun yaşadığı şehirlerde konservatuarlar açılsın. Ben de gönüllü olarak müzik aletleri konusunda onlara eğitim vermeye hazırım" dedi. Şenlendirici'nin şarkılarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de eşlik etti. Bakanlar toplantının ardından otele geçti. Otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek basına kapalı olarak toplantı yapan bakanlar daha sonra helikopterle kentten ayrıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER