Aktuğ, “Gerekirse hepimiz Mustafa Kemal oluruz”

Cumhuriyet’in ilanının 90’ıncı Çerkezköy’ün kurtuluşunun 91’inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Çerkezköy Ülkü Ocakları da dün saat 17.00’da ayrı bir pro

GÜNDEM 30.10.2013 17:22:00 0
 Aktuğ, “Gerekirse hepimiz Mustafa Kemal oluruz”
CUMHURİYETİN İLANIYLA NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR
Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programa Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Temel, İlçe Teşkilatı üyeleri, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ile ülkü ocakları üyeleri katıldı. Yavuz Selim Çelik’in gençliğe hitabeyi okumasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ yaptı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından ilan edilen Cumhuriyet’in 90’ıncı yaşını ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşu’nun 91’inci yıl dönümünü kutladıklarını belirten Aktuğ, “Türk Milleti’ne tahakküm kurmak isteyenler ve son yurdumuzdan sürmek için her fırsatta boğazımıza yapışan soysuzlar Cumhuriyet’in ilanı ile yeniden ne yapacaklarını şaşırmış ve buz kesmişlerdir. Açıkça söylemek isterim ki, Türk Milleti’nin ruhu tarihin hiçbir döneminde zapt olunmamıştır” diye konuştu.
 
HER ŞEYİ GÖZE ALIRIZ
Türk’ün kudretinin hiçbir dönemde kırılamadığını kaydeden Aktuğ, Türk Milleti’nin manda ve himaye altına alınmasının asla mümkün olmadığını ifade etti. Gerektiği taktirde herkesin birer Hasan Tahsin, birer Yüzbaşı Şeref olacağından kimsenin şüphe dahi etmemesi gerektiğini söyleyen Aktuğ, “Gerekirse sonuna kadar direniriz. Her birimiz Konak’taki hükümet binasına şanlı Türk Bayrağı’nı çeken kahramanlar oluruz. Her şeyi göze alırız. Günü gelir her birimiz Mustafa Kemal olur ‘Ya İstiklal Ya ölüm’ seslenişinin çerçevesinde halka halka toplanarak yurdumuzun geleceğini tesadüflere bırakmayız. Zaman olur başbuğumuzun seslenişlerine ‘Emret akşam namazını Karabağ’da kılalım Başbuğum’ diye cevap veririz. Gün gelir liderimiz Devlet Bahçeli’nin arkasında ani harabelerinde yeniden Türk’ün dirilişi ruhuyla saf tutarız. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti, şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve fedakarlıklarla vücut bulmuştur ve sonsuza kadar da bulacaktır” ifadelerini kullandı.
 
ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANDI
Bu toprakları Türk Milleti’ne vatan olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitleri şükran ve minnetle anan Tuncay Aktuğ, “Türk milleti adına hepsine yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ’un konuşmasının ardından Şevval Sözen ülkü ocakları üyeleri ile birlikte andımızı okudu.
 
 
 
 
Haber / Asim YAVUZ