Yüceer, “CHP bayrağını belediyede dalgalandırmadan herşey bize haram olsun”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları öncesi Çerkezköy’e gelen ve Çelenk Sunma törenine katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından aynı günün akş

GÜNDEM 29.10.2013 20:59:00 0
 Yüceer, “CHP bayrağını belediyede dalgalandırmadan herşey bize haram olsun”
6 ADAY ADAYI DA ADAYIN ARKASINDA BİRLEŞECEKTİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, partiye olan ilginin gün geçtikçe büyüdüğünü söylşedi. Yerel seçimlere 5 ay kaldığına dikkat çeken Özkan, “İnşallah bu seçimde meşaleyi Çerkezköy’den yakacağız. 7 belediye başkan aday adayımız var. Hepsinin çalışmasından ilçe yönetimi olarak memnunuz. Bu zamana kadar kırgınlık ya da dargınlık yaşamadılar. İnşallah bundan sonra da olmayacak. 6 arkadaşımız aday olacak arkadaşımızın arkasında birleşip aynı çalışmayı devam ettirecektir” dedi. Cumhuriyet’in kuruluşu ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun aynı güne denk gelmesinin kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu belirten CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk ise “Tarih, tüm topraklarımızda olduğu gibi Çerkezköy’de de bu onurlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Yarınlara umutla bakarken, geçmişte yaşadıklarımızı asla unutmamalıyız. Ülkemiz için büyük kahramanlıklar sergileyen aziz şehitlerimizi her zaman yad etmeliyiz” dedi.
 
7 ADAY ADAYININ HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİDİR
Aday belirleme sürecinin belli bir süre içinde tamamlanacağını ifade eden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, “Kim aday olursa olsun örgüt ile beraber adayımızın arkasında olacağız. Tekirdağ’ın en zayıf halkası Çerkezköy diyorlardı. Bugün kalabalığı ve 7 aday adayını gördükten sonra Tekirdağ’ın en güçlü halkasının Çerkezköy olduğunu söyleyebilirim” dedi. Tüm partililerin bu zorlu süreçte birbirinin elinden tutarak, destek olarak CHP’yi başarıya ulaştıracağını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de, “Hem Tekirdağ hem de Çerkezköy kazanacak. Çerkezköy’deki 7 aday adayının hepsi birbirinden değerlidir. Amaç olarak Çerkezköy belediyesinde altı oklu bayrağı dalgalandırmak istiyorlar. Aday kim olursa adayın arkasında kenetleneceklerine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
 
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM
Her türlü baskı, tehdit ve engellemelere rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklarını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “AK Parti iktidarı üç bayramdır türlü türlü bahanelerle bayramı kutlatmak istemedi. Ama bizlerin bayramları kutlamamıza engel olamadılar. Tam tersi yaşlısı, genci, kadını, erkeği, çocuğu bayraklarını alarak bayramını büyük bir coşku ile kutladı. Bayramlarımız bizim milli değerlerimizdir. Biz Cumhuriyetin çok kolay elde edilmediğini biliyoruz. Bu mücadelenin adını ‘Ya istiklal ya ölüm’ koyduk. Biz değerlerimizi koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi. Gördüğü tablo karşısında etkilendiğini söyleyen Yüceer, “Bu tablo Çerkezköy’de nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Bu sizin azim ve kararlılığınız ile oldu. Çerkezköy’de 91 yıl önce yazılan destan, 30 Marttan sonra ilelebet okunmaya devam edecektir. 7 aday adayı arkadaşımız ve partiye yeni katılanlar eski güç ile birlikte CHP’yi iktidara taşıyacaktır. CHP bayrağını Çerkezköy Belediyesi’nde dalgalandırmadan her şey bize haram olsun” açıklamalarında bulundu.
 
ONLARIN YERİNDE OLSAM İNTİHAR EDERDİM
Cumhuriyet Bayramı çelenk sunumunda çağdaş AK Partili hanımlarla karşılaştığını söyleyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “‘Hanımefendiler siz neden kendinizi kara çarşaf içine sokuyorsunuz’diye sordum. Kendilerine gelecekte bu kıyafetlerle gezemeyeceklerini söyledim. ‘Senin yüzüne kezzap attıkları an sen o kara çarşafa gireceksin’ dedim. Türkiye’nin geleceği karanlıklara gömülüyor. Siyasi iktidarda bulunan kişiler ülkenin milli değerleri ile uğraşmasalar, Atatürk’ün kurduğu çağdaş ülkeyi cumhuriyet ilkelerini ortadan kaldırmasalar hırsızlık yapmasalar lafımız olmayacak” dedi. Ak Parti’nin Türkiye Cumhuriyetini çökertmek için elinden geleni yaptığını öne süren Genç, “Balyoz davasında deniz ve hava kuvvetlerini çökerttiler. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a birileri talimat verip bu devleti yıkacaksın diyor. Hangi vicdan, hangi akıl bu görevi kabul edebilir. İçinde bulunduğumuz orduda subayı mahkûm eden 9. Yargıtay Dairesi üyelerini şiddetle kınıyorum. Ben onların yerinde olsam bu karar nedeniyle intihar ederdim” dedi.
 
YETER Kİ YÖNETİCİLER ŞEREFLİ OLSUN
İnsanların sen ben davasından kurtulması gerektiğini belirten Kamer Genç, “Ya ülkenin parçalanmamasına razı olacağız ya da bu Cumhuriyeti koruyacağız. Bizim birbirimiz ile problemimiz yok. Yeter ki bu memleketi yönetenler namuslu, şerefli ve dürüst olsun. Dine dayalı bir devletin sonu felakettir. Osmanlı Devleti’ni bir takım gerici zihniyet bitirmiştir. O kurtlar şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ni bitirmeye çalışıyor. CHP’liler ülkenin karşı karşıya bulunduğu tehlikeyi görüyor. Aday adaylarına başarılar diliyorum. Bu memlekette hırsızlara peşkeş çektirmeyelim. Bu rejime gitmemek için birer nefer olarak çalışacağız” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Halk türkülerini söylemesinin yanı sıra, birçok beste çalışmaları olan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, sazı ile davetlilere türkü söyledi. Programın devamında ise Tekirdağ, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan aday adayları sahneye tek tek çağrılarak tanıtıldı. Program canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Programa Kamer Genç’in yanı sıra, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve ilçe yönetimi, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Şerafettin Terzi ve Haluk Öztrak, CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday adayları, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ