Şampiyon penaltı atışları sonucu belli oldu

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Gazeteciler Kupası oynanan final karşılaşmasının ardından tamamlandı. Golsüz sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atış

SPOR 29.10.2013 19:58:00 0
 Şampiyon penaltı atışları sonucu belli oldu
Tekirdağ Süper Amatör küme takımlarından Çorlu Gençlerbirliğispor, Çorlu Sanayispor, Sultanköy Belediyespor ve Ergene Belediyespor`un katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Çorlu Gazeteciler Derneği 1. Gazeteciler Kupası 3.`lük ve final maçı ile tamamlandı.
 
ÇORLU SANAYİSPOR ÜÇÜNCÜ
Turnuvanın ilk gününde kaybeden takımlar Çorlu Sanayispor ile Ergene Belediyespor`un karşı karşıya geldi. İlk devresini 3-0’lık üstünlük ile tamamlayan Çorlu Sanayispor Ergene Belediyespor’u 5-1 mağlup ederek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
 
 
 
 
 
 
ŞAMPİYON PENALTILARLA BELLİ OLDU
Final maçında ise turnuvanın ilk gününü galibiyetle kapatan iki takım Çorlu Gençlerbirliğispor ile Sultanköy Belediyespor karşılaştı. Başlama vuruşunu Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi`nin yaptığı final maçının ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İki takımın da girdiği pozisyonları değerlendirememesi sonucu ikinci yarıda da gol olmayınca final maçı golsüz eşitlikle sona erdi ve Gazeteciler Kupası`nın sahibi olacak takımı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.
 
ŞAMPİYON OLDU
Çorlu Gençlerbirliğispor kalecisinin maçın ilk yarısında sakatlanıp sahayı terk ettiği final maçında kaleyi 18 yaşındaki genç kaleci Salih devraldı. Maçın yaklaşık 70 dakikalık bölümünde sahada kalan genç kaleci Salih penaltı atışlarından birinde gole izin vermeyerek kupayı takımına getiren isimlerin başında yer aldı. Rakibine 4 – 2 üstünlük kuran Çorlu Gençlerbirliğispor Çorlu Gazeteciler Derneği Gazeteciler Kupası`nda şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın ardından kupa töreni gerçekleştirildi.
 
“İNŞALLAH BAŞARILI OLDUK”
Tören öncesi kısa bir konuşma gerçekleştirerek katılım gösteren kulüplere, yöneticilerine, futbolcularına teşekkür eden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: “Karşılaşmalarda görev alan hakemlere, turnuvaya katılan takımlara, turnuvanın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çorlu Gazeteciler Derneği olarak, amacımız yeni sezon öncesi kamuoyunun dikkatini Çorlu`da bulunan amatör spor kulüplerine çekebilmekti. Aynı zamanda kulüpler arasındaki dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirmesi için düzenlediğimiz bu organizasyonu gelecek yıllarda da tekrarlamak niyetindeyiz.Umuyorum başarılı olabilmişizdir” dedi.
 
”DEVAMI GELECEK”
Kupa töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Gazeteciler Kupası`nın düzenlenmesinde emeği geçen Çorlu Gazeteciler Derneği yönetici ve üyeleri başta olmak üzere karşılaşmalarda düdük çalan hakemlere, centilmence mücadele gösteren sporculara ve takımların teknik heyetleri ile futbolcularını tebrik etti. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen maçların Çorlu`da artık gece maçı oynanabileceğini gösterdiğini kaydeden Başkan Baysan: “Spora desteğimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
”MUTLU OLDUK”
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan`da kupa töreni öncesi yaptığı konuşmada hakemler, sporcular, yöneticiler olmak üzere turnuvaya katılım gösteren herkesi kutladığını belirtti. Kaymakam Doğan: “Türkiye `de sadece büyükşehirlerde düzenlenen bu tip organizasyonların Çorlu`da düzenlenmesi bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Emeği geçen Çorlu Gazeteciler Derneği yöneticilerini, başkanını kutluyorum.  Gelecek hafta başlayacak olan yeni sezonda mücadele edecek olan sporculara da şimdiden başarılar diliyorum. Bu organizasyonun gelecek yıllarda geliştirilerek devam ettirileceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
 
KUPALARI TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından maçlarda görev yapan hakemlere turnuva anısına plaket tüm kulüplere de kupaları takdim edildi. Gazeteciler Kupası`nda ikinci olan Sultanköy Belediyespor`un kaptanı Özer Zambak`a kupayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, turnuva şampiyonu olan Çorlu Gençlerbirliğispor kaptanı Mustafa Dündar`a da kupasını Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan takdim etti. Şampiyon takımın antrenörü Alekber Berker`e plaketini de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü verdi.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Çorlu Gazeteciler Derneği “1. Gazeteciler Kupası”na Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Çimen, Hasan Toprak, Nazmi Aydoğmuş, Ömer Cebe, Çorlu Havalimanı Müdürü Alptekin Gedikli, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ömer Tüfekçi, CHP Çorlu İlçe Yönetimi, AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Özcan, TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Kızılay Marmara Ereğlisi Şube Başkanı Zeki Uzun, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Serkan Erçili, Belediye Başkan Aday Adayları Ayhan Civan, Tamer Dodurka, Hamdi Sarıer, Hakan Sunal ile siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sporsever katıldı. 
 
Haber/ Gökhan TEKER