Temel, “Yerel seçimler, kötü gidişata ‘Dur’ deme fırsatıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Temel dün saat 16.00’da Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 29.10.2013 18:24:00 0
Temel, “Yerel seçimler, kötü gidişata ‘Dur’ deme fırsatıdır”
ÇERKEZKÖY’DE SİYASETİN İÇİNDE ÇOK FAZLA BULUNAMADIM
Bugüne kadar yoğun iş temposu nedeniyle siyasetin içinde çok fazla bulunamadığını ifade eden MHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Oktay Temel, “İş yoğunluğumun azalması ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetiminin değişmesi sonucu, sevenlerimizin de ısrarı ile Belediye Başkanlığı’na talip olmaya karar verdim” dedi. 2009 yerel seçimlerinde de memleketi Kırşehir’de Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu kaydeden Temel, “O seçimde de MHP’den aday adayı olmuştum. Fakat çok sevdiğim bir aile dostumun da aday adayı olması nedeniyle kendimi geri çektim” dedi.
 
SIKMADIK EL BIRAKMAYACAÐIZ
Kamuoyunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday adaylarını açıklamada geç kaldığı yönünde bir algı olduğunu söyleyen Oktay Temel, “Ben geç kaldığımızı düşünmüyorum. Esasında biz daha önce aday adaylığımızı açıklamayı düşünüyorduk. Fakat teşkilatımızın aldığı karar dolayısıyla bunu ertelemeye karar verdik. Fakat daha sonra ismimizin basında aday adayı olarak geçmesinin ardından gerek sosyal medyada gerekse sokaklarda kendimizi tanıtmaya karar verdik. Amacımız Çerkezköy’de sıkmadık el bırakmamaktır” diye konuştu.
 
REKABET KALİTEYİ ARTTIRIR
Çerkezköy’ün, Türkiye’nin konsantre hali olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Temel, “Biz gönüldaşlarımızın desteği ile Belediye seçimlerini alacağımıza inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde Çerkezköy halkından beklentilerimizin üstünde ilgi gördük” dedi. Belediye Başkanlığı için aday adayı sayısının fazla olmasının rekabeti arttıracağını kaydeden Oktay Temel, “Rekabet iyidir. Kaliteyi arttırır. Fakat gördüğüm kadarıyla diğer siyasi partilerde aday adayları kendilerine çalışıyor. Biz örgütümüzle birlikte partimiz için çalışıyoruz. Bu bir gönül hareketidir” açıklamalarında bulundu.  
 
ÇERKEZKÖY HIZLI BÜYÜYOR AMA GELİŞEMİYOR
Çerkezköy’ün geldiği konum itibari ile hak ettiği noktada olmadığını ifade eden Oktay Temel, “İlçemiz çok hızlı büyüyor fakat buna paralel olarak aynı hızla gelişemiyor. Çerkezköy’de insanların huzurla yaşayabileceği bir ortam yok. Halk, suyu-elektriği kesilmeyen sosyal alanların çok olduğu bir Çerkezköy hayal ediyor” dedi. Çerkezköy’ü ‘proje cenneti ilçe’ olarak nitelendiren MHP’li Temel, “Çünkü ilçede hiçbir şey yok. Ciddi manada bir kısırlık var. Çerkezköy, sanayisi nedeni ile işçi kesiminin kalabalık olduğu bir memleket. Gece gündüz demeden çalışan bu insanların haftasonlarını aileleri ile birlikte geçirebileceği nezih bir sosyal tesis yok” ifadelerini kullandı.  
 
SEÇMENİN GÖZÜ PARAYLA BOYANABİLİYOR
Özel sektörde 18 yıllık yöneticilik geçmişi olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Oktay Temel, “Özel sektörde yöneticilik yapmak zordur. Çünkü çalıştığınız yerde iş asla durmamalı. Belediyecilikte de bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Hizmet asla durmamalı” dedi. Çerkezköy halkının tüm aday adaylarının geçmişlerine bakarak değerlendireceğini kaydeden Temel, “Bu süreçte biz de kendimizi halka anlatacağız” dedi. Seçimlerde seçmenin gözünün parayla boyanabileceğini ifade eden Temel, “Bazı aday adayları yüksek bütçeleri sayesinde seçmeni yanlış tarafa yönlendirebiliyor. Belediye başkanlığı seçimleri için 1 milyon TL harcanacağı söyleniyor. Peki, bu paranın geri dönüşü nasıl olacak?” sorusunu sordu.
 
AKP ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR
Konuşmasında genel siyasete de değinen Oktay Temel, “Türkiye’nin genel siyasette durumu içler acısıdır. Ak Parti hükümeti adeta ülkeyi adım adım felakete sürüklüyor. Önümüzdeki yerel seçimler bu anlamda bu kötü gidişata ‘Dur’ deme fırsatıdır. Aslında AK Parti’ye oy veren vatandaşların çoğunda huzursuzluk var” dedi. AK Parti’nin Çerkezköy’de bir önceki dönemde başarılı olamadığını öne süren Temel, “İnsanlar AK Parti rüzgarına kapılarak ikinci bir şans verdiler. Fakat onlar bu şansı da iyi kullanamadı” dedi.
 
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAÐIZ
MHP’nin Çerkezköy’de ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Temel, “Halkın artık AK Parti yönetiminden yana umudu kalmadı. Biz gerek Çerkezköy’de gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde MHP bayrağını dalgalandırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmara Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kardeş de seçim çalışmalarında MHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Oktay Temel’e başarılar diledi. 
 
Haber / Asim YAVUZ