Kuzulu, “29 Ekim’de Cumhuriyet aydınlığına eriştik”

Cumhuriyet’in 90’ıncı yaşı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’da da büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla kutlandı.

GÜNDEM 29.10.2013 15:45:00 0
 Kuzulu, “29 Ekim’de Cumhuriyet aydınlığına eriştik”
 
KAYMAKAM KUZULU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları, saat 09.30’da ilçe kaymakamlığındaki tebrikat töreni ile başladı. İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikat töreni boyunca Atatürk Anıtı önünde bulunan mehteran takımı birbirinden güzel marşlarla Kapaklıları mest etti. Kaymakam Kuzulu daha sonra beraberindeki Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, siyasi parti temsilcileri, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, kurum amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı. Kapaklı Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, kutlama programının devam edeceği Kapaklı Stadı’nda son buldu.  

PINAR BULVARI’NDA MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ
Kapaklı’nın tarihinde ilk kez ilçe olarak kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halk büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Yürüyüşü esnasında belediye hoparlörlerinden marşlarımız çalındı. Yürüş öncesinde Kapaklılılara belediye tarafından Türk Bayrakları dağıtıldı. Yürüyüşte açılan 40 metrelik dev Türk Bayrağı, Pınar Bulvarı’nda muhteşem bir görüntü oluşturdu. Vatandaşlar bu görsel şöleni hatıra olması işin cep telefonlarına kaydetmeye çalıştı. Yürüyüş sonunda Kapaklı Stadı’na giren Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı tribünleri ve stadın çevresini dolduran vatandaşları selamlamayı ihmal etmedi. Kapaklı Stadı’nda gerçekleşen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

TÖREN GEÇİŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tören alanında hazır bulunan öğrencilerin, vatandaşların ve protokolün Cumhuriyet Bayramını kutladı. Kapaklı Stadı’ndaki kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde okunmasınn ardından okulların tören geçişi gerçekleştirildi.

NE KADAR ONURLANSAK AZDIR
Tören geçişinin ardından Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.  Türkiye’nin yeni yaşına her zamankinden daha coşkulu bir şekilde girdiğini söyleyen Kuzulu, “Türk Milleti olarak ne kadar onurlansak azdır” dedi. 600 yıldan fazla cihan devleti olarak dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarının işgal edildiğini ve böylece Türk Milleti’nin tarihten silinmeye çalışıldığını kaydeden Kuzulu, “Mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde ülke olarak birçok sıkıntıyla mücadele ettik. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi sonunda 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet aydınlığına eriştik” ifadelerini kullandı.  

FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR BİR NESİL
Cumhuriyet’in gelecek nesiller için en büyük miras olduğunun altını çizen Kaymakam Kuzulu, “Bu mirasa sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu uğurda eğitim vazgeçilmez temel değerdir” dedi. Konuşmasının devamında öğretmenlere seslenen Kuzulu, “En önemli iş size düşmektedir. Güncel ve özgür düşünen, tartışan, üreten ve paylaşmasını bilen özgür bireyler yetiştirmekle mükellefsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil’ yetiştirmelisiniz” diye konuştu.

GÖREVİMİZ CUMHURİYETİ KORUMAK VE YÜCELMESİNİ SAÐLAMAKTIR
Cumhuriyeti, tüm kazanımlarıyla koruma görevinin de gençlere ait olduğuna vurgu yapan Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Bu görevi yerine getirirken Cumhuriyetin kazanımlarını ve getirdiği menfaatlari aklınızdan çıkarmayın” dedi. Konuşmasında Kapaklı halkına da seslenen Kuzulu, “Bize düşen görev ise Cumhuriyeti korumak ve yücelmesini sağlamaktır” dedi. Kuzulu sözlerini Milli şaairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın şu dizeleri ile sonlandırdı: “Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.”

HALK OYUNLARI EKİBİ PERFORMANSLARI İLE PARMAK ISIRTTI
Programın devamında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler ve kompozisyonlar okundu, halk oyunları ekibi performansları ile adeta parmak ısırttı. Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında daha sonra öğrenciler arası koşu yarışlarına geçildi. 100 metre erkeklerde Beytullah Ayan birinci olurken, Gürkan Berkay Ergeç ikinci, Zafer Beste üçüncü ve Yasin Kara da dördüncü oldu. 100 metre kızlar koşusunda ise Duygu Bilgin birinci olurken, Yaren Elbüken ikinci, Aleyna Direk üçüncü ve Melek Dursun da dördüncü oldu. 100 metre koşularında dereceye giren öğrencilere ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel takdim etti.  

DERECEYE GİREN ÖÐRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yarışmaların sonunda ise 4 x 100 metre bayrak yarışı yapıldı. Bayrak yarışını Doğukan İlhan, Serdar İşhan, Ferdi Kurtuldu ve Yürükoğlu’ndan oluşan takım kazandı. Bayrak yarışında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyyide Yılmaz’ın elinden aldı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu verirken; şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. 

YANIKAÐIL İLKOKULU PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde kültürel etkileşim projeleri kapsamında AB ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrencileri ağırlayarak ülke tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı Yanıkağıl İlkokulu Müdürü Ercan Küçük ve okul öğretmenlerine de Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi. Kutlamalar lise öğrencilerinin halkoyunu gösterileri ile son buldu. Kutlama programı boyunca herhangi bir olumsuzluğa karşı bir 112 ekibi Kapaklı Stadı’nda hazır bekletildi. Kutlama sonunda kırmızı beyaz balonlar ve paraşütlü bayraklar mavi gökyüzünü süsledi. Minik öğrenciler saha içine süzülerek inen Türk Bayraklarını kapmak için adeta birbiriyle yarıştı. Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da ilk kez gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük bir coşu ile adeta festival havasında yapıldı.  

Haber / Kübra ÖZAYDIN