Karaağaçlılara ‘Önemli Göz Hastalıkları’ anlatıldı

Karaağaç Belediyesi ve Avrupa Göz Hastanesi işbirliği ile Şehit Er Kadir Dadaş parkında bulunan Çay Bahçesi’nde önceki gün saat 15.30’da “Önemli Göz Hastalıkları” konulu seminer düzenlen

GÜNDEM 28.10.2013 22:11:00 0
 Karaağaçlılara ‘Önemli Göz Hastalıkları’ anlatıldı
 
30 KİŞİYİ İSTANBUL’DA MUAYENE ETTİRDİK
Seminere Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Salih Bezgin, Karaağaç Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Avrupa Göz Hastanesi sahibi ile tanıştıklarında kendisine göz taraması yaptırdığını belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, “Karaağaç’ta bulunan 30 civarında vatandaşımızı ücretsiz servislerle İstanbul’da muayene yaptırmıştık. Yakın zamanda Çorlu’da da şubelerine açtılar. Çorlu’da da hastalarımızın ücretsiz olarak belediye işbirliği ile işlemleri yapılıyor” ifadelerini kullandı.

HASTALIĞIN İKİ TİPİ VAR
Tedavi edilmemesi halinde kişide görme kaybına neden olan göz hastalıkları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, “Göz, insan yaşamının en önemli organlarından biridir. Gözünüze zarar verebilecek her türlü etki ve eylemden uzak durmalısınız. Özetle gözünüzü önce siz sevmelisiniz. Mesela Sarı Nokta hastalığı, sigara kullananlar, 50 yaşın üstündeki kişiler ve kalıtımsal risk taşıyanlarda görülür. Görme kaybı, göz önünde karartılar, renk görmede bozukluklar hastalığın başlıca belirtileridir. Hastalığın kuru ve yaş olmak üzere iki tipi vardır. Kuru tipin, her hangi bir tedavi yöntemi yoktur. Yaş tipin ise tedavisi mevcuttur” açıklamalarında bulundu. 

YAPAY MERCEKLERLE GÖRÜŞ KALİTENİZ YÜKSELİR
Diyabetin retinadaki ince damarlara hasar verdiğinde ortaya çıkan bir hastalık olduğunu kaydeden Doğan, “Bulanık görme, görüntüde siyah noktalar ve ışık parlamaları gibi şikâyetler hastalığın belirtileridir. Diyabete bağlı göz hastalığına çoğu durumda lazer işlemiyle çözüm bulunmaktadır. Diyabetik göz hastalığından korunmak istiyorsanız gözlerinizi altı ayda bir kontrol ettirmelisiniz ”dedi. Katarakt hastalığı konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, tek tedavi yönteminin ameliyat olduğunu belirterek “ Günümüzde gelişen katarak cerrahisinde, özel durumlar dışında artık genel veya lokal anestezi uygulanmamaktadır. Hasta ameliyata sadece gözü uyuşturan ve 4-5 kez damlatılan damlalar ile hazırlanır. Kısa sürede tamamlanan ağrısız ameliyatlarda göz içine yerleştirilen yapay merceklerle görüş kaliteniz yükselir” diye konuştu.

Haber / Şerife KURTOĞLU