Cumhuriyet 90 yaşında

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen programla kutlandı. Tören esnasında anıta sadece Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı

GÜNDEM 28.10.2013 19:21:00 0
 Cumhuriyet 90 yaşında
 
ÇELEKLER KONULDU
Cumhuriyet Bayramı 90’ıncı yıl kutlamaları bütün yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da törenlerle kutlandı. Dün saat 13.00 da gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtına Çelek sunumuyla başladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı yıl kutlama programında Atatürk Anıtına ilk çelenk, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu tarafından konuldu.  Törende daha sonra Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu tarafından Garnizon Komutanlığı Çelengi ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından da Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Çelenklerin anıta sunulmasından sonra Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Okunan İstiklal Marşı sonrasında tören son buldu.

YASAKLARA DEVAM
Atatürk anıtına sadece üç çelenk sunulması konusundaki yasak devam ediyor. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı haricinde Atatürk Anıtına çelenk konulmaması şeklindeki yasak bu yılda gündeme damgasını vurdu. CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı bu yasağa rağmen parti çelengini tören sona erdikten sonra Atatürk anıtına bıraktı.  CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin tarafından alkışlar eşliğinde Atatürk Anıtına Çelenk sunumu sonrasında partili grup olaysız bir şekilde Belediye Meydanı’ndan ayrıldı. 

Haber / Ahmet KARDEŞ