Cumhuriyet, bir aydınlanma devrimidir

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin yaptığı açıklamada, '29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bir aydınlanma devrimidir. Bu konudaki en büyük güvence ise Atatürk'e inanan, onun ilk

GÜNDEM 28.10.2013 19:10:00 0
 Cumhuriyet, bir aydınlanma devrimidir
 
CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRASTIR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Türk Milleti’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yokluk ve yoksulluk içerisinde mücadele verdiğini belirten Recep Zengin, “Yokluk içinde girmiş olduğumuz mücadele neticesinde Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle ayrıldık. Bu çerçevede Ulu Önderimiz Atatürk'ün "Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir" sözleriyle ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük mirastır" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİ YAŞATMAK EN ÖNEMLİ GÖREVDİR
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla andıklarını belirten Zengin, “Cumhuriyeti yaşatmak en önemli görevdir. Bunu bıkmadan, yorulmadan yineleyeceğiz. Halkın bağımsız iradesiyle kendi kendini yönettiği Cumhuriyet, CHP olarak en çok sahip çıktığımız, üzerine en çok titrediğimiz güldür. Bu uğurda boğuşmamız gereken dikenlerin bizi yıldırmasına izin vermemiz mümkün değildir. Ne var ki Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyeti kuran CHP var olduğu sürece AK Parti vatanımızın üzerine çökerttiği kara bulutların içinde kendi boğulacaktır" açıklamalarında bulundu. 

Haber / Menşure KARDEŞ