Kamer Genç, “AKP Cumhuriyetle hesaplaşıyor”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak amacıyla bir gün öncesinden Çerkezköy’e gelen ve saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Koyma törenine katılan Türkiye Büyük Mi

GÜNDEM 28.10.2013 18:38:00 0
 Kamer Genç, “AKP Cumhuriyetle hesaplaşıyor”
 
ÜLKEYİ PARÇALAMAYA ÇALIŞIYOR
Çerkezköy’ün, Türkiye’nin yüz akı ilçelerinden biri olduğunu belirten Kamer Genç, “Fakat yöneticilerin AKP’li olmasını yadırgadım. Çünkü AKP Cumhuriyetle hesaplaşıyor. Ülkenin birlik ve bütünlüğü ile hesaplaşıyor. Ülkeyi parçalamaya çalışıyor. Türk Milleti’nin milli değerlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Andımızı ortadan kaldırıyor. Kadını kara çarşafa sokuyor. Bu Cumhuriyetle hesaplaşmaktır. Cumhuriyetle hesaplaşan bir zihniyetin Çerkezköy’de iktidar olmasını Çerkezköylülere yakıştıramadım” diye konuştu.

DEVLETİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR
Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile alakalı konuşmak isterken dili sürşen Kamer Genç yanlışlıkla Abdullah Öcalan diye cümleye başladı. Genç, “ikisi de birbirine benziyor” dedi. Abdullah Gül’ün hacca gittiğini anımsatan Genç, “Osmanlı padişahları bile hacca gitmemiş. Bu arkadaşlar milletle hesaplaşıyorlar. Devletle hesaplaşıyorlar. Devleti yok etmeye çalışıyor. El Kaide ve müslüman kardeşler zihniyetini destekliyorlar. Bu millet bu zihniyetteki insanları kendine yakıştırıyorsa diyecek bir şey yok” açıklamalarında bulundu.

MİLLETE VE DEMOKRASİYE SAYGISIZLIKTIR
Ülke kaynaklarının, ülke ve millet yararına kullanılması halinde dünyada Türkiye ile mücadele edebilecek bir güç olmayacağını ifade eden Kamer Genç, “Meşru zeminlerde bizi yıkmaya gücü yetmeyen emperyalist güçler aramıza ikilik sokmaya çalışıyor” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ne de göndermede bulunan Kamer Genç, “Demokratikleşme paketi diye bir şey yok. Andımızı kaldırdım diyor. Anayasa ihlali yapıyor. Türkiye’de yargı yok. Bugün bir başsavcı cumhuriyet yıkılırken orada oturuyor. Milletin ona verdiği maaş haramdır. Anayasa mahkemesi tarafından koyulan bir kuralın Tayyip Erdoğan ve Abdulah Gül tarafından bir genelgeyle değiştirilmesi hukuka, millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Bu gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HERHALDE SUUDİ ARABİSTAN’A ÖZENİYORLAR
AK Parti hükümetinin Türkiye’yi ekonomik yönden de iflas ettirdiğini öne süren Kamer Genç, “Türkiye’nin en büyük değerleri yok pahasına satıldı. Denetimi de kaldırdı. Erdoğan’ın desteklediği işadamlarının ekonomik durumu da ortadadır. Bu kişilerin katrilyonlarca vergi borçları da sıfıra indiriliyor. Devlet yok devlet. Millet bu siyasi iktidardan kurtulmak istiyorsa mücadele günü bugündür. Tehlike çok büyük” dedi. ODTÜ olayları hakkında da açıklamalarda bulunan Genç, “Tayyip Erdoğan memlekette kardeş kavgası çıksın istiyor. Yol geçiliyor, tamam. Bunun usulü var nizamı var. Yaparsın bir imar planı tasdik edersin. Üniversite yönetimi ile de konuşursun. Yol gerekliyse yaparsın. Kimse gerekli olan bir yola karşı çıkmaz. Ama adam eşkıyalık yapıyor. Gece 12’de 1’de fiili durum yaratıyor. İnsanların emek sarfederek diktikleri ağaçları kesiyor. Ağaç düşmanlığı nerden geliyor? Ben bunu anlamıyorum. Herhalde Suudi arabistan’a özeniyorlar” ifadelerini kullandı.

ALLAH’A DA İNANMIYORLAR BUNLAR
Yeni anayasada kabul edilen maddeler hakkında da görüşlerini paylaşan Kamer Genç, “60 maddeyi aldım okudum. Hiçbir şey yok. Fasa fiso. Demokrasinin standardını arttıracak hiçbirşey yok. Anayasanın zaten hükmünde var. Herkes kanun önünde eşittir. Eşitlik oluyor mu? En mükemmel anayasayı da yapsanız onu uygulayacak olan adam kendi kafasına göre uygularsa nolur. Ben AKP’lilere diyorum. Sizde Allah korkusu yok. Allah’a da inanmıyorlar bunlar. Allah’a inanan insanlar hırsızlık, yolsuzluk yapar mı?” diye sorarak basın açıklamasını sonlandırdı.       

Haber / Ahmet KARDEŞ