Cumhuriyetin 90’ıncı yaşına özel 90 fidan

Çorlu Belediyesi ve Özel Trakya Koleji'nin işbirliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü nedeniyle fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ünal Baysan, Milli E?

GÜNDEM 28.10.2013 18:21:00 0
 Cumhuriyetin 90’ıncı yaşına özel 90 fidan
 
BİZE BU GÜZEL VATANI BIRAKTILAR
Önerler Köyü mera alanında gerçekleştirilen etkinlik Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, Özel Trakya Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan, Özel Trakya Koleji Genel Müdürü Ahmet Varol, Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Ünal Baysan yaptığı konuşmada, “İlkbahar mevsimini anımsatan böyle güzel ve Güneşli bir günde, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle böyle bir etkinliği gerçekleştiren Özel Trakya Koleji yönetimine teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi bundan tam 90 yıl önce atalarımız, Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir mücadele vererek bize bu güzel vatanı bıraktılar. Türk milletinin bir bütün olarak katıldığı bu savaşa, henüz lise çağındaki öğrenciler bile katılmış ve katıldıkları ilk savaşta şehit olmuşlardı” diye konuştu.

90 ADET ÇAM FİDANI DİKTİLER
Konuşmasına devam eden Baysan, “Bu vatanı kurtaran ve Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum. İyi ki liderlerin en büyüğü bizim ülkemizden çıktı ve bizlere çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı münasebetiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte dikilen 90 adet fidan çocuklarımız ve öğrencilerimizle birlikte büyüyecektir” ifadelerini kullandı. Daha sonra Başkan Baysan, Milli Eğitim Müdürü Okumuş, Özel Trakya Koleji'nin öğretmen ve öğrencileri ile birlikte yeşillendirme alanına 90 adet çam fidanı diktiler.

Haber/ Emine LALE