Ertürk, “Tarihte gösterdiğimiz kahramanlıklarımızdan güç alıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, dün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda ilçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen Çelenk Sunumu programının ardından, CHP Tunceli Milletveki

GÜNDEM 28.10.2013 18:04:00 0
 Ertürk, “Tarihte gösterdiğimiz kahramanlıklarımızdan güç alıyoruz”
 
YAŞADIKLARIMIZ ASLA UNUTULMAMALIDIR
CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Necdet Ertürk tarafından okunan yazılı açıklamada Cumhuriyet’in kuruluşu ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun aynı güne denk gelmesinin ayrı bir mutluluk olduğu belirtildi. Tarihin tüm ülke topraklarında olduğu gibi Çerkezköy’de de adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan onurlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olduğunu kaydeden Ertürk, “Yarınlara umutla bakarken, daha çağdaş bir Türkiye, daha gelişmiş bir Çerkezköy için mücadelemizi verirken, geçmişte yaşadıklarımız asla unutulmamalıdır” dedi. Ülke için büyük kahramanlıklar sergileyen aziz şehitlerin her zaman yâd edilmesi gerektiğini söyleyen Ertürk, “Olmayan silahıyla, yüzyıllardır yaşadığı toprakları koruyan, masa başında kaybedilen ülkesini kadın erkek, genç yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle kazanan Türk milletinin kahramanlıklarının Çerkezköy’ün işgali sırasında da yaşandığı unutulmamalıdır. Biz tarihte gösterdiğimiz kahramanlıklarımızdan güç alıyoruz” dedi.

‘YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ’ ŞİARINDAN TAVİZ VERMEYECEÐİZ
Herkesin hayalinin eşitlik içinde, emperyalist işgal senaryolarından arınmış, ayrımcılığa tabi tutulmadığı işsizliğin, açlığın ve sefaletin değil; barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün kol gezdiği bir ülkede yaşamak olduğunu kaydeden Ertürk, “Biz dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin temel değerlerine yapılan her saldırıyı boşa çıkaracağız. ‘Yurtta Barış Cihanda Barış’ şiarından taviz vermeyeceğiz. Bu uğurda üzerimize düşen her görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Cumhuriyet’in 90’ıncı Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümünü kutluyor, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşlarına olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ