111 Suriyeli’ye geçici ikamet izni verildi

Türkiye’ ye toplu sığınma amacıyla gelen Suriyeli misafirlerle alakalı Başbakanlığın 2013/8 sayılı Genelgeleri ve emirleri doğrultusunda Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın Ba?

GÜNDEM 27.10.2013 18:50:00 0
 111 Suriyeli’ye geçici ikamet izni verildi
 
72 SURİYELİ BARINMA MERKEZLERİNE YÖNLENDİRİLDİ
Türkiye’ ye toplu sığınma amacıyla gelen Suriye Arap Topluluğu vatandaşlarının ve Suriye Arap Cumhuriyeti’nde ikamet eden vatansız kişilerin kabulüne ve barındırılmasına ilişkin yönergenin Tekirdağ’daki uygulaması ile alakalı olarak geçici ikamet izni verilen ve konaklamasını kendi imkanları ile sağlayan Suriyeli misafirlerin koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlandırılması ve ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması amaçlandı. Toplantıda, Suriyeli misafirlerden 72 kişi sınır illerinde kurulu bulunan Barınma Merkezlerine yönlendirildi. Ayrıca yasal yollardan ülkemize giriş yaparak Tekirdağ’a gelen ve konaklamasını kendi imkanları ile sağlayan 111 Suriyeli misafire de geçici ikamet izni verildi.

ASILSIZ VE MESNETSİZ HABERLER YAYINLANMAKTA
Suriyeli misafirlerin Tekirdağ’da çalışabilmeleri için, öncelikle çalışacakları işyerinin tespit edilmesi, işveren ile sözleşme imzalaması, sözleşme imzalamasına müteakip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma izni verilmesi gerektiği belirtilen toplantıda, “Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konuya ilişkin olarak tarafımıza verilmiş bir emir ve talimat bulunmamaktadır. Şuana kadar İlimiz de çalışma izni talebinde bulunan ya da çalışan herhangi bir Suriyeli misafir bulunmamaktadır. Hal böyle iken değişik basın organlarında Suriyeli misafirlerle alakalı olarak asılsız ve mesnetsiz haberler yayınlanmaktadır. Bu haberlerin tümünün bilgi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılmaktadır” açıklamalarında bulunuldu.

Haber / Gökhan TEKER