Cumhuriyet Bayramı şenlik havasında kutlanacak

Cumhuriyetin 90’ncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’da da büyük bir coşku içinde kutlanacak. Kapaklı Cumhuriyet Bayramı Kutlama

GÜNDEM 27.10.2013 16:20:00 0
 Cumhuriyet Bayramı şenlik havasında kutlanacak
 
ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR DÜZENLENECEK
Cumhuriyetin 90’ıncı yılı resmi kutlama töreni Kapaklı’da bugün saat 13.00’da başlayacak ve yarın saat 24.00’da sona erecek. Kapaklı Belediyesi tarafından marşlar ve kahramanlık türküleri Cumhuriyet Haftası boyunca günün belirli saatlerinde ses yayın cihazından yayınlanacak. İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri arasında “Cumhuriyet ve Kazananları” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

ÇELENKLER BUGÜN SUNULACAK
Bugün saat 13.30’ da Kapaklı Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerini Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Anıt’ına sunacaklar. Akabinde saygı duruşunda bulunulacak ve bayrağımız İstiklal Marşı ile göndere çekilecektir. Kutlama programı yarın saat 09.30’da Kaymakamlık makamında, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun tebrikleri kabulü ile devam edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu yapacak. İlk ve Orta dereceli okullardan birer öğrenci günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyacak.

DÜKKÂNLAR VE İŞYERLERİ BAYRAKLARLA DONATILACAK
Bugün saat 13.00’ten itibaren, resmi ve özel tüm binalar, dükkânlar ve işyerleri bayraklarla donatılacak. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı TREDAŞ kurumunca ışıklandırılacak. Özel işyerleri ve caddelerin de ışıklandırılması sağlanacak. Bayram süresince gerekli her türlü emniyet tedbirlerinin alınması Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nca sağlanacak. Bayram süresince gerekli sağlık önlemleri Toplum Sağlığı tarafından alınacak. Yeterli miktarda doktor, sağlık memuru ve ambulans hazır olarak tören yerinde bulundurulacak. Atatürk Anıtı’nın çevre düzeni ile tören alanın hazırlanması, Belediye Başkanlığı’nca yapılacak. Törene katılmak isteyen ve ilçemizde ikamet eden, “Şehit ve Gazi Aileleri” Kapaklı Belediye Başkanlığı’nca temin edilen araçla evlerinden alınarak törene katılımları sağlanacak ve tören sonunda evlerine götürülmeleri temin edilecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ