Altın Kemer geri alındı

652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün kan numunelerinin her ikisinde de doping çıkması üzerine Altın Kemer’i Edirne Belediyesi tarafından geri alındı. Edirne Be

GÜNDEM 25.10.2013 21:35:00 0
 Altın Kemer geri alındı
 
İSMAİL BALABAN’A TESLİM EDİLECEK
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, uzun zamandan beri kandan alınan ikinci numuneleri beklediklerini ifade ederek, "Federasyonla yazışma yaptık. Değerlerin pozitif çıktığını ve maalesef kendinin haklı olduğunu düşündüğüm Ali Gürbüz’den kemeri almak zorunda kaldık” diye konuştu. Sedefçi uzun yıllardan beri her yıl doping kontrolü yapıldığı ifade ederek “Rast gele güreşçilerden kan numunesi alınır. İlgili yerlere gönderilir. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde doping uygulaması 1998 yılından bu yana yapılmaktadır. Bu sene de belli boylardan numuneler aldılar. Bildiğiniz gibi Başaltı ve Baş Pehlivan kategorilerinde dereceye giren pehlivanların da dopingli çıktığını öğrendik. İlk çıkan numune sonuçlarının ardından ikinci numune sonuçlarının da belli olması bekleniyordu. Bu numuneler yakın süreçte belli oldu. Federasyonla yazışma yaptık. Değerlerin pozitif çıktığını ve maalesef kendinin haklı olduğunu düşündüğüm Ali Gürbüz’den kemeri almak zorunda kaldık. Üzülerek söylüyorum” diye konuştu.

BİLMEYEREK ALMIŞTIR
Başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingi bilmeyerek aldığına inandığını söyleyen Sedefçi, rahatsızlanarak aldığı bir ilaç sonucu vücudunda doping çıkabileceğini belirterek, "Recep Gürbüz’ün pehlivan oğlu yiğit bir delikanlıdır. Ben Ali Gürbüz’ün dopingi bilerek kullandığına asla inanmıyorum. İyi niyetle, bilinçsizce, herhangi bir rahatsızlık sonucunda bilmeyerek aldığı ilaçtan doping çıktığına inanıyorum. Ali’nin dopinge ihtiyacı yok. Maşallah sırım gibi çok yiğit, çok güzel görüşen bir pehlivan” dedi. Sedefçi, Ağanın 850 bin TL’yi ödediğini belirterek, kısmet olursa kol kola girerek, 2014 yılının güreşlerini birlikte gerçekleştireceklerini belirtti. Sedefçi, “Ağa parasını ödedi. Ödeyecek borcu kalmadı. Yasal süre içerisinde 850 bin TL’yi Edirne Belediyesine yatırarak ağalık unvanının devamına hak kazanmış oldu. Ağa ile kol kola girip 2014’ün güreşlerini en iyi yapmanın şerefini yaşayacağız” dedi.

Haber / Gökhan TEKER