Gürcün Kreşleri ziyaret etti

Seçim çalışmalarına devam eden CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M. Zeki Gürcün, Ebruli Çocuk Yuvası’nı ve Penguen Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Gürcün ziyaretlerinde siyasi çal

GÜNDEM 24.10.2013 11:42:00 0
 Gürcün Kreşleri ziyaret etti
İLK EĞİTİM ÖNEMLİ
Önceki gün saat 14.00’da Ebruli Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M. Zeki Gürcün, çalışmaları hakkında bilgiler vererek Çerkezköy yerel yönetimine talip olduğunu belirtti. 2 yaş sonrası çocukların yetiştirilmesinin önemine vurgu yapılan ziyarette konuşan Kreş Müdürü Ebru Güler de mesleğe kendi çocukları nedeni ile başladığını belirtti. Güler, “Çocuklara bu yaşta verilen eğitim, gelecek yıllarda kişiliklerinin şekillendirilmesinde oldukça önemlidir. Bunu hamurun ilk şekillendirilmesine benzetebiliriz. Nasıl şekil verirseniz sonraki yıllarda karşınıza o şekille çıkarlar” dedi.
 
25 MİNİK EĞİTİM GÖRÜYOR
Yuvada çocuklara eğitimin sevgi ile verildiğine dikkat çeken Güler, “Bu bizim üçüncü yılımız. 02-05 yaş arasında 25 çocuğa hizmet veriyoruz. Sabah saat 07.00’da başlayan eğitimimiz akşam saat 18.00’a kadar devam ediyor. Yuvamızda bulunan çocukların anne ve babaları çocuklarına bir ev ortamında eğitim verilmesinden dolayı memnunlar. Yasal olarak fabrikalarda çalışan ailelerin çocukları da yurtlarda eğitim almalıdır. Ama bu henüz oturmuş değil” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖY’DE YUVALARA İHTİYAÇ VAR
Ebruli Çocuk Yuvası’na gerçekleştirdiği ziyarette sorunları birinci ağızdan dinlediklerini belirten Zeki Gürcün, “Çalışmalarımızda görüştüğümüz insanların sorunları yanında nelere ihtiyaç duyulduğunun da tespitini yapıyoruz. Çerkezköy’e gelen insanların birçoğunun yakını bulunmuyor. Bu aileler çocuklarını emin olabildikleri yuvalara vermek zorundalar.  Çünkü onların çocuklarına bakabilecek halalar, teyzeler memleketlerinde kalmıştır. Bu nedenle çocuk yuvalarının hayatımızdaki önemi tartışılamaz” ifadelerini kullandı. Zeki Gürcün gün içerisindeki ikinci ziyaretini Tepe Emlak Konutları’nda faaliyet gösteren Penguen Çocuk Yuvası’na yaptı.
 
Haber / Asim YAVUZ