Fırat, “üretmemiz gerekiyor”

Trakya Üniversitesi (TÜ) ve CTech Bilişim Teknolojileri San.Tic.A.Ş.işbirliğiyle Edirne'de Teknolojik Gelişmeler Konferansı düzenlendi.

GÜNDEM 24.10.2013 11:30:00 0
 Fırat, “üretmemiz gerekiyor”
 İYİ YA DA KÖTÜ BAZI YATIRIMLAR OLACAK
TÜ Balkan Kongre Merkezi Poyraz Ülger toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan CTech Genel Müdürü Cüneyd Fırat, ülkemizin teknoloji yol haritasına ilişkin temel konular, tasarım ve ürünleştirme açısından Ar-Ge ve mühendislik faaliyetleri, ağ zekası, siber güvenlik sistemleri, modelleme ve simülasyon sistemleri, uydu ve uzun menzilli güvenli haberleşme sistemleri konularında katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye'nin son dönemlerde bazı tespitleri, amaçları ve hedefleri olduğunu belirten Fırat, bu doğrultuda, iyi ya da kötü bazı yatırımların olacağını kaydetti.
 
ALMAK İÇİN BİRAZ TAKLA ATMANIZ LAZIM
Mühendisler açısından da ileriye dönük planların yapılabileceğini ifade eden Fırat, “Son yıllarda ülkemizde teşvikler çok arttı. Teşvikler ve Ar-Ge konularında ülkenin eskisi gibi para problemi yok. Bir şey yapacağım diyene genel manada para veriyor. Tabi bu durum sınırsız bir aktarım ya da çok kolay bir durum içermiyor. Almak için biraz takla atmanız lazım, zaten o işi yapmaya niyetlendiği iseniz o taklayı atmanız gereklidir. O taklayı atamıyorsanız o işi de yapamıyorsanız demektir" dedi.
 
BİZ ÇOK ÇOK ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Ekonomik alanda belli bir noktaya gelindiğinde gerekli önemi verilmezse, katma değerli üretime geçilmezse ekonominin çökebileceğini ifade eden Fırat, "Çünkü artık dünyada her şey çok hızlı, dirençli olmak kolay değil, Türkiye olarak üretmemiz gereklidir. Ortadoğu ülkelerine çok sık gidiyorum, orada gerekli çalışmalarımızı da yapıyoruz. Ortadoğu da zenginlik var ama ben işin açıkçası kötü buluyorum. Çünkü bir şey üretmiyorlar, biz onlara göre çok çok üretmek zorundayız ve çalışıyoruz" dedi. Başbakanlığın oluşturduğu, bilim teknoloji yüksek kurulu kapsamında, ülkenin yol haritaları oluşturduğunu dile getiren Fırat, bunların il olarak 2016 ve sonrada 2023 yıllarında gerçekleştirilmesi gereken hedefler içerisinde olduğunu kaydetti.
 
Haber / Emine LALE