Bilgi kaynaklarının en önemlisi vahiydir

Edirne'de Rumeli Gençlik Grubu organizasyonu ile 'İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretleri' konulu konferans Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Mimar Sinan Vakfı kurucusu ilahiyatçÄ

GÜNDEM 23.10.2013 18:15:00 0
 Bilgi kaynaklarının en önemlisi vahiydir
O NE DEDİYSE ODUR VE DOĞRUDUR
Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucusu ilahiyatçı-yazar Hasan Gümüş, İslam'da bilgi kaynaklarından en önemlisinin 'vahiy' olduğunu belirterek, “Beş duyu organı, akıl, tecrübe ve icma gibi bilgi kaynaklarını, tabiat kanunları denilen bütün bilgileri ve ilimleri var eden, en yetkili kanun ve kural koyucu hiç şüphesiz Allah Teâlâ’dır. O ne dediyse odur ve doğrudur ve uyulmak mecburiyeti vardır” ifadelerini kullandı. İmam-ı Azam'ın yetiştiği çevre ve ortaya koyduğu hukuk metodolojisi ile ilgili bilgiler veren Hasan Gümüş, konuşmasında, İmam-ı Azam'ın çağı aşan ve geleceğe hitap eden ve bu yüzden aşılamayan büyük bir hukukçu olduğunu vurguladı.
 
SEMİNERLER DEVAM EDECEK
Geçtiğimiz yıl Peygamber Efendimiz ile dört büyük halifenin hayatlarının incelendiği "Siyer Okumaları"ndan sonra Hasan Gümüş'ün bu yıl da "Yolumuzu Aydınlatanlar" başlığıyla gençlere yönelik verdiği seminerlerin devam edeceği bildirildi. İlk olarak İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin hayatı ve ilmi disiplininin incelendiği seminerler dizisi her hafta pazar günü ikindi sonrası Selimiye Camii yanında bulunan Balkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
 
Haber / Emine LALE