Keşan TSO üyelerini Azerbaycan’a gönderiyor

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda 2-5 Kasım 2013 tarihlerinde Azerbaycan’ın Gence şehrine yönelik İşadamları Heyeti Pro

GÜNDEM 23.10.2013 18:08:00 0
 Keşan TSO üyelerini Azerbaycan’a gönderiyor
AZERBAYCAN’DA ÜÇÜNCÜ SIRADA
Keşan TSO Hukuk Danışmanı ve DEİK temsilcisi Av. Aylin Arıkan, Azerbaycan’ın Gence şehrine yapılacak olan ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, Keşan TSO Üyelerinin, Gence şehrine yapılacak ziyarette her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili iş görüşmeleri fırsatı edineceklerini söyledi. Gence, nüfusuna göre Azerbaycan Cumhuriyetinin ikinci, sanayi ürünleri üretimine göre de Bakü ve Sumgayıt şehirlerinden sonra üçüncü sırada olduğunu ifade eden Arıkan, “Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları devam eden Gence şehrinde üretilen başlıca sanayi ürünleri; demir dışı metaller (bakır ve alüminyum), otomobil, kamyon, traktör, şarap, gıda ürünleri gibi maddelerdir. Ayrıca, Gence bölgesinde çeşitli tarım ürünleri üretimi de yapılmaktadır. Bölgesel kalkınma programları kapsamında daha çok altyapının yenilenmesi veya yeniden kurulma faaliyetleri devam etmektedir” dedi.
 
SON GÜN 30 EKİM
Ticaret heyetine, otomotiv ve yan sanayi, makine ve ekipmanları, tekstil ve hazır giyim, ilaç sanayi, inşaat malzemeleri, elektrikli ve elektronik cihazlar, demir-çelik ürünleri, gıda ürünleri, plastik ve plastikten mamul eşya, temizlik maddeleri, kâğıt ürünleri, tohumculuk, zirai ilaçlar, konservecilik, seracılık, soğuk hava deposu, gıda ve gıda işleme tesisleri, tarımsal alet ve ekipmanları, komple tesis inşası, medikal ekipmanlar ve hastane malzemeleri ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görüldüğünü kaydeden Arıkan, “Azami 40 ihracatçıdan oluşacak heyete katılmak isteyen firmaların 30 Ekim 2013 mesai saati bitimine kadar Keşan TSO DEİK Temsilciliği’ne başvurmaları gerekiyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ