Karaağaç’a yeni köprü

Karaağaç’ta yaklaşık 50 yıl önce yapılan ve geçtiğimiz aylarda yıkılan araç yaya köprüsünün yerine yapılan yeni köprünün inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 22.10.2013 17:13:00 0
 Karaağaç’a yeni köprü
4 KAT BÜYÜĞÜ YAPILIYOR
Yeni köprünün, yıkılan köprüden dört kat daha büyük olacağını belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “Yeni köprümüz, yaya yolları ile birlikte toplam 20 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda olacak. Toplam dört şeritli olacak şekilde planlanan köprünün her iki tarafında da 1,5 metre genişliğinde yaya yolu bulunacak” dedi.
 
 
 
 
 
319 BİN TL SÖZLEŞME BEDELİ İLE İHALE EDİLDİ
Yeni köprünün ihalesinin 22 Nisan’da yapıldığını anımsatan Başkan Yücel, “Köprümüzün yapımı, 319 bin TL sözleşme bedeli ile BR Yapı Mühendislik firmasına ihale edildi. İşe başlandığı günden itibaren 4 ay içerisinde tamamlanması planlanan köprümüzün yapımının gecikmesinin nedeni ise şehrin tüm altyapılarının körünün altından geçmesi oldu. Bunların içinde belediyemizin sorumluluğunda olmayan TREDAŞ ve Doğalgaz altyapı sistemleri de yer alıyor” diye konuştu.
 
103 TON DEMİR KULLANIYORUZ
Eski köprünün gerek çok eski bir köprü olması gerekse ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle yıkıldığını kaydeden Özkan Yücel, “Yeni bir köprü yapmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu eski köprüyü yıkınca çok daha iyi anladık. Çünkü eski köprüyü yıkınca gördük ki köprünün ayaklarında hiç demir kullanılmamış. Biz yeni köprümüze 103 ton demir kullanıyoruz. Eski köprüden çıkan demir ise yalnızca 1,5 tondu” dedi. Yücel yeni köprünün yapım çalışmalarının en geç Kasım ayının 15’ine kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.    
 
Haber / Ahmet KARDEŞ