Miniklere ağız ve diş sağlığı anlatıldı

Zübeyde Hanım Ana Okulu idaresi ve Pandar Diş Sağlığı Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen programla, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri diş taramasından geçirildi. Öğrencilere ağız ve di?

GÜNDEM 21.10.2013 18:15:00 0
 Miniklere ağız ve diş sağlığı anlatıldı
Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri diş taramasından geçirildi. 

DİŞ ÇÜRÜKLERİNE RASTLANDI
Zübeyde Hanım Anaokulu idaresi tarafından ‘Sağlıklı Yaşam Becerileri’ projesi kapsamında minikler diş sağlığı konusunda bilinçlendirilerek taramadan geçirildi.  Dün sabah saatlerinde başlanan diş taraması programında, Dr. Demet Pandar ve Dr. Semra Vatansever görev yaptı. 203 öğrencinin diş taramasının yapıldığı çalışmada miniklerde diş çürüklerine rastlanırken, çene bozukluğuna rastlanmadığı belirtildi. Okul Müdürü Sebahat Uslu ve Okul Aile Birliği Başkanı Şermin Akçay’ın da katıldığı diş taramasında, miniklere diş sağlığı konusunda detaylı bilgiler verildi.

DİŞ ÇÜRÜMELERİ ÖNLENEBİLİR
Diş taraması çalışmasında çocukların altı ayda bir kez doktor kontrolünden geçmesinin önemine vurgu yapan Dr. Demet Pandar, “Erken diş çekimleri sonrasında dişin çekildiği boşluğun yeni diş çıkıncaya kadar korunması amacıyla yer tutma işleminin yapılması çok önemlidir. Yer tutmanın yapılmaması durumunda çekilen diş, her iki taraftaki dişlerce doldurulur. Bu da ileride operasyon gerektirebilir. Diş çürümelerinde beslenme de önemli bir faktördür. Tatlı ve ve çikolata gibi yiyecekler diş sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu gibi yiyeceklerin az tüketilmesi ve dişlerin sık aralıklarla fırçalanması gerekir. Bir de altı ayda bir kere dişler fmuorlanmalıdır. Bu hekim tarafından yapılan bir işlem olup diş çürümelerini minimize etmektedir” diye konuştu. 

Haber / Ahmet KARDEŞ