Eğitim, barınma ve istihdam sorunları çözülmeli

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, açıklanan dil ve kültür paketinin yanında, Romanların en büyük sorunları olan eğitim, barınma ve istihdam konularının çöz?

GÜNDEM 21.10.2013 15:27:00 0
 Eğitim, barınma ve istihdam sorunları çözülmeli
 
TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEME KORKUSU İÇİNDE
Romanların sosyal ve ekonomik sorunlarına da önem verilmesi gerektiğini dile getiren Şallı, "dil ve kültür paketi yanında ekonomik paketinde olmasını isterdik. Eğitim, istihdam ve barınma konularında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. TOKİ Romanlara yönelik konut projelerinde sosyal yaşam alanları içinde yaşanabilir konutlar inşa edip, ekonomik anlamda ödeyebileceği taksitleri sunmalıdır. Yüz TL dahi taksit ödeyemez durumda olan aileler vardır. Taksitlerini ödeyememe korkusu içindedirler. İlerleyen süreç içinde taksitlerini ödeyemeyen Romanlar evlerinden çıkarılması sonucunda gecekondularını dahi arar hale gelecektir. Bu durum Romanlar için sosyal felaket anlamını taşıyacaktır” dedi.

YENİ DÜZENLEMELER GEREK
Hükümetin Kentsel Dönüşümde Romanların sıkıntılarını giderecek yeni düzenlemelere gitmesi gerektiğini ifade eden Turan Şallı, sorunların yaşanmaması için eğitim, istihdam, barınma konularında Romanlara yönelik uzun vadeli ve içinde bütünlüğü barındıran projelerin yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Haber / Menşure KARDEŞ