Polisler öğrenirken eğlendiler

Edirne'de, gelin kaynana, öğrenci ebeveyn ve amir polis diyaloglarından esprili örneklerin verildiği eğitim, polisleri güldürdü.

GÜNDEM 21.10.2013 15:24:00 0
 Polisler öğrenirken eğlendiler
 
ÖNEMLİ OLAN ARAYI BULABİLMEKTİR
İletişim uzmanı ve yazar Alişan Kapaklıkaya, Emniyet Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen eğitimde sunumunu, polis-amir, gelin-kaynana ve ebeveyn-çocuk diyaloglarından verdiği örneklerle yaptı. Örnekleri anlattığı sırada hayatından da kesitler sunan Kapaklıkaya, eğitime katılan polisleri gülme krizine soktu. Yıllardır eşi ve  annesi arasında kaldığını, bir konuda annesi baskın olduğunda eşine benzediği, eşi baskın olduğunda ise annesine benzediğine dair imalarda bulunulduğunu belirten Kapaklıkaya, "Önemli olan eş ve anne arasındaki iletişimi, arayı bulabilmektir" dedi. Kapaklıkaya, ailede çocuğun gelişimi açısından anne ve babanın tutumunun önemli olduğunu, anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciye ve evlatlarına karşı iletişiminin pozitif olması gerektiğini vurguladı. 

BU TOPLUMUN GÜVENLİĞİ İÇİN YAPILAN BİR HİZMETTİR
Polisin, toplumun her kesimine hizmet verdiğini, bazen pazar günleri görev yazıldığı için çocuklarıyla zaman geçiremediğini ifade eden Kapaklıkaya,"Bu toplumun güvenliği için yapılan bir hizmettir. Ben de burada polislere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Polis toplumun sığındığı bir limandır" diye konuştu. Eğitime, Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, daire amirleri ve polisler katıldı. Eğitimin 25 Ekim'e kadar her gün, ilçelerden gelecek emniyet personeline yönelik düzenleneceği belirtildi.

Haber / Gökhan TEKER