Suudi Prens Edirne'de

Osmanlı tarihine merakı nedeniyle gerçekleştirdiği Osmanlı başkentleri gezisi kapsamında Edirne'ye gelen Suudi Arabistan prenslerinden Turki Talal bin Abdul Aziz Al Saud, köy ziyaretinde bulunarak, yer sofrasında yemek yedi.

GÜNDEM 21.10.2013 12:38:00 0
 Suudi Prens Edirne
TÜRK İNSANIYLA ÇOK ORTAK YÖNÜMÜZ VAR
Edirne Belediye Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu'nun eşlik ettiği konuk prens ve arkadaşlarını, Köşençiftliği köyüne gelişinde köylüler karşıladı. Al Saud, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'yi çok merak ettiği için ziyarete geldiğini ve hayran kaldığını söyledi. Tarihe meraklı olduğunu ve bir Osmanlı başkentinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Al Saud, "Türk insanıyla çok ortak yönümüz var. Ancak beraberliğimizi daha da artırmalıyız. Güler yüzlü insanlar, çevre güzelliği ve İslam, her şey çok güzel. 4 gündür İstanbul'da tatildeydim. Dün Galatasaray Karabükspor maçını izleme fırsatı buldum, bugün de bir köydeyim ve çok mutluyum" dedi.
 
EDİRNE’YE HELİKOPTERLE GELDİ
Tanrıkulu da sabah Edirne'de tarihi ve kültürel mekanları gezdirdikleri konuk prensin, kent formalitesinden uzakta, sakin bir zaman geçirme isteği nedeniyle, köy ziyareti tertiplediklerini kaydetti. Daha sonra köylü kadınların yaptığı yemekler, prens ve arkadaşlarına Sevdik İnce ve eşi Ümmügülsüm İnce'nin evinde ikram edildi. Yer sofrasında ikram edilen yemekler arasında sini mantı, tavuk kapama, hamur çorbası, pırasalı börek, menemen, turşu  ve gül tatlısı dikkati çekti. Ev sahibi Ümmügülsüm İnce, prensi ağırlamaktan mutlu olduklarını ve akşamdan bu yana hazırlık yaptıklarını söyledi. Türk kahvesi ikramının ardından köylülere teşekkür eden ve Türk yemeklerini "mükemmel" olarak değerlendiren Prens Al Saud, köyü çok sevdiğini, tekrar ziyaret için geleceğini kaydetti. Helikopterle Edirne'ye gelen prensin İstanbul'a döneceği ve hafta sonuna kadar İstanbul'da kalacağı öğrenildi.
 
Haber / Emine LALE