Kadınlar ekonomide aktif rol almalı

KTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Altıntel, yaptığı açıklamada 'Proje ile kadınların ekonomiye daha fazla katkıda bulunmalarını, iş hayatında aktif rol almalarını amaçlıyoruz' dedi.

GÜNDEM 19.10.2013 18:27:00 0
 Kadınlar ekonomide aktif rol almalı
PROJE TANITILDI
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile Bulgaristan'ın Burgas Endüstri ve Ticaret Odasınca hazırlanan Sınır Geçişi Bölgesinde Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi tanıtıldı. Altıntel, KTSO konferans salonunda yaptığı basın toplantısında, kadınların ekonomiye daha fazla katkıda bulunmaları amacıyla Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında Burgas Endüstri ve Ticaret Odası ile Sınır Geçişi Bölgesinde Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi'ni hazırladıklarını söyledi. Projenin 100 bin 530 euro bütçe ile yürütüleceğini belirten Altıntel, proje kapsamında Türkiye ve Bulgaristan'da kadınların iş hayatında aktif rol alma teknikleri ve ticaret yapma eğitimleri verileceğini kaydetti.
 
KADINLARIMIZIN EKONOMİYE KATKIDA BULUNMALARINI İSTİYORUZ
Proje kapsamında Türkiye'de ve Avrupa'da kadınların haklarının araştıracağını anlatan Altıntel, “Kadın istihdamını desteklemek ve kadınlara karar alma sürecinde katılımlarını arttırmak istiyoruz. Bu doğrultuda Bulgaristan'ın Burgas Endüstri ve Ticaret Odası ortaklığında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Sınır Geçişi Bölgesinde Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi hazırladık. Proje ile kadınların ekonomiye daha fazla katkıda bulunmalarını, iş hayatında aktif rol almalarını amaçlıyoruz. Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu olarak çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Bütün kadınlarımızın ekonomiye katkıda bulunmalarını istiyoruz. Zengin bir ülke olmak istiyorsak, nüfusumuzun yarısı olan kadınlarımızın da iş hayatına daha fazla katılmaları gerekiyor. Bütün kadınları iş hayatına katılmaya ve birer girişimci olmaya davet ediyorum" dedi. Altıntel, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulunu daha iyi tanıtmak, önemini arttırmak, yapılan çalışmaları bütün kadınlara anlatmak istediklerini belirtti.
 
Haber / Gökhan TEKER