Yeni açılacak dershanelere ruhsat yok

28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvuruda bulunduğu öğrenildi. Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili yetkilil

GÜNDEM 19.10.2013 17:04:00 0
 Yeni açılacak dershanelere ruhsat yok
KURSLARINA DEVAM EDECEKLER
Yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyeceğini ifade eden yetkililer, “Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak. Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler” açıklamalarında bulundu.
 
ÖZEL OKULA DÖNÜŞEBİLECEK
Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyetinin olduğunu anlatan yetkililer, “Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor. Özel okula dönüşenlere devlet burslu öğrenci gönderecek. Bunun için kanunla düzenleme yapılacak” açıklamalarında bulunuldu. Dershanelerin özel okula dönüşmesi için özel okul kriterlerinin, geçiş süreci için bir süreliğine hafifletilmesini ve özel okula dönüşecek dershaneler için kredi kolaylığı sağlanmasını planladıklarını belirttiler.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU