Et satamayan kasaplar kıyma çekti

Kurban Bayramında et satamayan kasaplar, günü kurtarmak için kıyma çekmeye başladı. Edirne'de kasaplar, Kurban Bayramı’nın son günü dolayısıyla kurbanlıklarını kıyma yaptırmak isteyen vatandaÅ?

GÜNDEM 19.10.2013 16:46:00 0
 Et satamayan kasaplar kıyma çekti
KİLOSUNU 1.50 TL’YE ÇEKTİLER
Edirne'nin tarihi Tahtakale Çarşısında bulunan kasaplar yoğun bir mesaiye başladı. Kurban kesiminin son günü Edirneliler kurbanlıklarını dağıttıktan sonra geriye kalan kısmını kıyma yaptırmak için kasaplara koştu. Et satışlarının azaldığı Kurban Bayramında kasaplar kurban etlerini çekerek dükkânlarının masraflarını çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Etin kilosunu 1.50 TL’den çeken kasaplar, Kurban Bayramında et satışları düşse de kıyma çekerek mesailerini devam ettirdiklerini kaydetti.
 
KOMŞULARIMIZLA PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Kıymanın kilosunu 1.50 kuruşa çektiklerini belirten Tuba Ayık, "Önceki Kurban Bayramlarına göre et çektirmeye gelen bu sene az. Her sene kıyma çektirmeye gelen azalıyor. Bayramın 2. ve 3. günü kıyma talebi bu güne göre daha fazlaydı. Kurban Bayramı sonrası et fiyatlarında bir düşüş beklemiyoruz" dedi. Kestiği kurbanlığı kıyma yaptırmak için kasaba geldiğini söyleyen Ali Kurt,"Başka türlü kurban etlerini tüketmemiz imkânsız. Kurban etlerinin hepsini saklamamız zor olduğu için kıyma olarak komşularımızla paylaşmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Haber / Emine LALE