Kapaklı’da siyasetin ‘S’si yok

AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasına 10 gün kala bir süpriz isim daha aday adaylığını açıkladı.

GÜNDEM 19.10.2013 16:31:00 0
 Kapaklı’da siyasetin ‘S’si yok
AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açılayan Av. Ercan Üçel önceki gün Marmara haber Gazetesi’ni ziyaret etti.
 
ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞMELİ
Tekirdağ Bürosu’nda 7 yıl avukatlık yapan ve Üçel Hukuk Bürosu adı altında Kapaklı’da faaliyet göstermeye başlayan Av. Ercan Üçel, 2014 yerel seçimlerinin yaklaştığını belirterek, “Seçim sürecine girdik. İnşallah bu hafta içi AK Parti ilçe yönetimi nezdinde gerçekleştirilecek törenle Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurumuzu yapacağız” dedi. 1979 Elazığ doğumlu olduğunu belirten Üçel, “Kapaklı ilçe oldu ama yalnızca tabela değişti. Zihniyet aynı. Kapaklı’nın gelişmesi için önce zihniyetin değişmesi gerekir” diye konuştu.    
 
KAPAKLI OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL
Yaklaşık 5 yıldır Kapaklı’da ikamet ettiğini ifade eden Ercan Üçel, “Avukat olmam nedeniyle bazı durumları diğer insanlardan daha net ve ayrıntılı görebiliyorum. İzlenimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki Kapaklı’da siyasetin S’si bile yok. Dedikoduyla siyaset yapılmaya çalışılıyor” dedi.  Kapaklı’da bugüne kadar elle tutulur bir hizmet yapılmadığını savunan Üçel, “Gerek sanayiye yakınlığı gerekse Kazak Gölü gibi bir doğal güzelliğe sahip olması açısından çok güzel bir konuma sahip. Fakat Kapaklı halkı hak ettiği hizmeti alamadı. Kapaklı olması gereken yerde değil” ifadelerini kullandı. 
 
TOPLUM SİYASET KONUSUNDA BİLİNÇSİZ
Kapaklı’yı yeni ilçe olması nedeniyle 1 yaşındaki çocuğa benzeten Av. Ercan Üçel, “Bu bebeği nasıl yetiştirirsek, öyle büyür ve gelişir” dedi. Şimdiye kadar kendisine çalıştığını bugünden sonra ise Kapaklı için çalışmak istediğini kaydeden Ercan Üçel, “Eğer Belediye Başkanlığına seçilirsem Kapaklı’yı 5 yıl içinde Çorlu ile yarışır hale getiririm” dedi. Kapaklı’nın çalışmak isteyen bir belediye başkanı için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Üçel, “Kapaklı’da toplum siyaset konusunda bilinçsiz. Ne olup bittiğinden bihaber. Kapaklı’da insanların misafirlerini yemeğe getirebileceği düzgün bir restaurant bile yok” dedi.   
 
HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmara Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kardeş, “Biz gazete olarak herkese eşit mesafedeyiz. Yapılanları paylaştığımız gibi yapılmayanları da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biz gerek yerel yönetimin, gerek siyasilerin, gerekse STK temsilcilerinin söylediklerini muhattaplarına iletmekle mükellefiz” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ