Yargıtay müebbet hapis cezasını bozdu

Çorlu’da dört yıl önce kaybolan ve kemikleri bir tarlada bulunan 5 yaşındaki Muhammet'in ölümünden sorumlu bulunarak müebbet hapis cezası verilen aralarında annenin de yer aldığı 4 kişi Yargıtay'ı

GÜNDEM 19.10.2013 16:22:00 0
 Yargıtay müebbet hapis cezasını bozdu
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Olay, Çorlu’da 4 yıl önce meydana geldi. 14 Nisan 2009 tarihinde kaybolan 5 yaşındaki Muhammet'in kemikleri 40 gün sonra bir tarlada bulundu. Muhammet'in ölümünün ardından yapılan incelemelerde aralarında anne D.F'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Yerel mahkemede 1,5 yıl süren yargılanmalarının sonucunda mahkemenin 19. celsesinde Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan anne D.F., K.E., F.S. ve çocukları K.S. ve K.S.'ye ceza yağdı.
 
MAHKEME CEZA YAĞDIRMIŞTI
1,5 yıl süren yargılamalar sonucunda, sanık anne D.F.'ye, oğlu Muhammet'i kasten öldürme suçuna iştirak iradesiyle işlediği mahkemece sabit görüldüğünden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Sanık F.S. ve K. E.'ye, çocuk maktul Muhammet'i kasten öldürme suçunu iştirakle işledikleri mahkemece sabit görüldüğünden ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanıklar K. S. ve K. S.'ye de Muhammet'i kasten öldürme suçunu iştirakle işledikleri mahkemece sabit görüldüğünden ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, suç tarihinde 18 yaşının altında olmalarından dolayı cezaları indirilerek 24 yıl, iyi halden de yapılan indirim ile 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmişti.
 
ANNE TAHLİYE EDİLDİ
Yargıtay aşamasında 1,5 yıl kalan dava dosyası 13 Mart 2013 tarihinde bozuldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesinin kararı bozma ilamında, hukuki incelemenin tamamlanamadığı ve 5 yaşındaki Muhammet'in kesin ölüm sebebinin belirlenemediği kararına varıldığı açıklandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin dosyayı bozmasının ardından 5 sanık Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. İddia makamı Muhammet'in dövülerek öldürüldüğü kanaatini savunarak sanıkların cezalandırılmasını istedi. 3 celse sonunda 7 Ekim 2013 tarihinde mahkeme heyeti sanıklar hakkında yeni kararları açıkladı. Sanık K.E., müebbet hapis cezasına çarptırılırken, anne D.F. ve F.S'nin suç vasfı değişerek 'suçu ve suç delillerini gizlemeden' dolayı 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme anne D.F. ve F.S.'yi cezaevinde yattığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti. Diğer 2 sanık olan K.S. ve K.S. de 'suçu ve suç delillerini gizlemeden' 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezalarının ardından ceza evinde yattıkları süre göz önünde bulundurarak tahliye edildi. K.E., suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 
Haber / Emine LALE