Sağanak yağış hayatı felç etti

Kurban Bayramı’ın ikinci gününde Çerkezköy’de öğleden sonra başlayan sağanak yağmur, bayramın üçüncü günü şiddetini iyice arttırken bazı işyerleri sular altında kaldı.

GÜNDEM 18.10.2013 18:34:00 0
 Sağanak yağış hayatı felç etti
MADDİ KAYIP MEYDANA GELDİ
Sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan işletmelerden biri de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanfil Sokak’ta faaliyet gösteren Karadeniz Unlu Mamulleri oldu. Fırında çalışanlar canlarını zor kurtarırken, sular altında kalan fırında büyük çapta maddi kayıp meydana geldi. İşletme sahibi İlknur Kulaksızoğlu’nun eşi Tayfun Kulaksızoğlu, su baskını nedeniyle zararlarının büyük olduğunu söyledi. Kulaksızoğlu, ekmek yapımında kullanılan makinelerinin de su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi. 
 
 
 
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KESİLDİ
Fırının sular altında kaldığını haber alır almaz olay yerine gelen TREDAŞ ve GAZDAŞ ekipleri ilk iş olarak tedbir amaçlı olası bir faciaya karşı doğalgaz ve elektriği kesti. İçi suyla dolan fırındaki suyun boşaltılması için ise Çerkezköy Belediyesi itfaiyesine haber verildi. Kulaksızoğlu, zararlarının karşılanmasını istedi.
 
 
 
 
 
OTOBÜSLER OTOGAR DIŞINA ÇIKARILDI
Yağışlar, Çerkezköy Otogarı’nda da etkisini gösterdi. Otogar içinde oluşan su birikintileri nedeniyle otobüsler ve minibüsler otogar dışına çıkarıldı. İlçede aşırı yaşmur nedeniyle bazı logarların taşması sonucu ilçenin bazı sokak ve caddelerinde su birikintileri oluştu. Bodrum katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Hükümet Caddesi’ndeki Orman İşletme Şefliği’nin bahçesinde de su birikintileri oluştu. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Çerkezköy Polisevi ve Hükümet Konağı, alınan tedbirler sayesinde bu yılki yağmurdan etkilenmedi.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ