Suriyelilerin buruk bayramı

İç savaş nedeniyle Suriye’den kaçarak yetkililer tarafından Edirne’ye yerleştirilen 5 aile, Kurban Bayramı’nı buruk geçirdi.

GÜNDEM 18.10.2013 17:36:00 0
 Suriyelilerin buruk bayramı
MEMLEKET HASRETLERİ HİÇ DİNMEDİ
Mitatpaşa Mahallesinde bulunan bir apartmanın bodrum katında kalan 7’si çocuk 13 kişi, 6 aydır Edirne’de yaşamlarını sürdürüyor. Kendi aralarında ve Edirnelilerle bayramlaşan Suriyeliler, memleket hasretlerinin bir an olsun hiç dinmediğini belirterek, geride bıraktıkları ve savaşın halen devam ediyor olmasından dolayı üzgün olduklarını ifade ettiler. Daha önce geçici kamplarda da yaşamış olan Suriyeliler, eğer vatandaşlık verilirse Edirne’de yaşamaya devam edecekleri belirtildi.
 
6 AYDIR BURADAYIZ
İç savaş nedeniyle yaşadıkları Kamışlı kentinden göç ederek Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Muhammed, “Ülkemizden çok uzak bir yerdeyiz, bayramını da buruk bir şekilde yaşıyoruz. Türk devletinin bize sağladığı imkânlarla Edirne'de yaşamaktan çok mutluyuz. Oturma izni verilmesi halinde burada kalmak ve çocuklarımızın Türkiye'de okula başlayarak Türkçe konuşmayı öğrenmesini istiyoruz. Suriye'de evlatlarımızı öldürülüyor. Evlerimiz yıkılmış durumda. Biz 6 aydır buradayız. Kendimizi Türkiye'ye ve Türk halkına çok yakın hissediyoruz. Osmanlının evlatları bize sahip çıkıyor. Dolayısıyla hiçbir gariplik, hiçbir garibanlık hissetmiyoruz. Çocuklarımız keşke Türkiye'de okula gidip gazeteleri de okuyabilseler. Oturma izni konusunda yetkililerden yardım talep ediyoruz. Ayrıca bazı sağlık sorunlarımız oluyor o nedenle doktora ihtiyacımız var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU